-

Kiwi, fructul minune

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au înțeles că fructele fac parte din alimentația sănătoasă. Dacă respectăm regula nici o zi fără fructe de sezon, ne asigurăm o parte din fibrele, vitaminele și nutrienții de care avem nevoie.

Kiwi este un fruct minune al sezonului rece, care ne aduce o sumedenie de beneficii. Este un fruct cu un conținut mare de antioxidanți și vitamina C. Kiwi ne protejează de gripă și reglează tranzitul intestinal, ajută la sănătatea inimii și a sistemului respirator și are importante beneficii asupra somnului.

Consumul de kiwi reduce riscul producerii cancerului. Kiwi conține vitamina B6, care sprijină sistemul imunitar și mai mult potasiu decât bananele. Are puține calorii și este recomandat în curele de slăbire.

Se poate folosi în cosmetică, pentru întreținerea tenului. Aplicând pe față felii de kiwi se previne apariția ridurilor, se tonifică și se catifelează pielea.

Când cumpărați kiwi, nu alegeți fructe moi, s-ar putea să aibă gustul alterat! Un fruct bun de mâncat trebuie să fie atât de moale, cât să permită o apăsare ușoară cu degetul. Fructele de kiwi care nu sunt destul de coapte se lasă la temperatura camerei sau se țin la frigider, până când se mai coc puțin și sunt gata să fie consumate.

Citeşte continuarea pe daciccool.ro