-

Beneficiile nucilor pentru creier sunt foarte mari

Beneficiile nucilor pentru creier sunt foarte mari. S-a constatat recent că nucile sunt în măsură să dezvolte gândirea logică. Consumând nuci, organismul primeşte dopamină şi serotonină şi ca efect creşte viteza asimilării informaţiei, selectării soluţiilor optime pentru probleme.

Nucile conţin, de asemenea, vitaminele E, B, C, A, acid, folic, minerale, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul, oligoelemente. Fiind o sursă excelentă de proteine, pot înlocui proteinele de origine animală. Nucile sunt nu doar un deliciu, dar şi un remediu. Acestea îmbunătăţesc digestia, ameliorează accesele de stenocardie, servesc ca hrană suplimentară pentru creier. Uleiul de nuci îmbunătăţeşte memoria, este folositor pentru adulţi şi copii.

Este recomandat de consumat nuci pe timp rece, deoarece acestea au un efect de încălzire şi cresc rezistenţa organismului la răceli. Ţineţi cont de faptul că nucile au mai multe calorii decât ciocolata. Prin urmare, este suficient a consuma două-trei nuci pe zi, iar după aceasta se clăteşte gura sau se consumă un fruct acru.