-

Vinul şi peştele protejează împotriva diverselor boli

Consumul de vin asociat cu peștele crește beneficiile pentru inimă, arată un nou studiu.

 Un pahar sau două de vin pe zi, în combinație cu consumul de carne de pește, crește cantitatea de acizi grași omega3 sănătoși în sângele unei persoane.

Studiul a constatat că cei care au consumat în mod moderat au avut niveluri mai mari de omega-3 din sânge - chiar și atunci când a fost luat în considerare aportul de pește, principala sursă de grăsimi alimentare.

Acest lucru a avut un impact mai puternic în rândul consumatorilor de vin, comparativ cu cei care au preferat berea și băuturile spirtoase. (PM)

Consumul anumitor produse permite reducerea inflamaţiilor cronice şi prevenirea anumitor boli. În opinia experţilor, combinarea mai multor tipuri de produse permite nu numai creşterea tonusului şi rezistenţei, ci şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate.

Pe lista de produse recomandate se află legumele cu frunze verzi, inclusiv varza, spanac, broccoli, conopidă, şi peştele proaspăt. Pentru a creşte cantitatea de antioxidanţi care reduc numărul de radicali liberi, sunt "responsabili" vinul roşu, ceaiul verde, avocado şi nuca de cocos.

Lista produselor interzise include biscuiţi, chipsuri, băuturi carbogazoase, paste făinoase, gluten şi produse cu conţinut crescut de soia.

Sursa: rador

Articole înrudite