-

Ciupercile – soluţia naturii în combaterea procesului de îmbătrânire

Pentru a combate procesul de îmbătrânire, natura ne-a lăsat la îndemână ciupercile, legume extrem de sănătoase, pe care ar trebui să le consumăm cât mai des pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile lor.

Pe lângă faptul că au un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, ciupercile sunt antiinflamatorii, conțin un nivel ridicat de compuși beta-glucani care mențin celulele imunitare în alertă, plus un antioxidant puternic numit ergotioneina care reduce inflamația din corp.

Beneficiile dovedite ale consumului de ciuperci includ și abilitatea de a combate multe boli prin furnizarea unor vitamine, minerale și enzime importante. Ciupercile reprezintă totodată și un aliment puternic antioxidant, ceea ce înseamnă că pot neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi.

Cercetătorii au descoperit faptul că ciupercile pot conține cantități neobișnuit de mari de antioxidanți care ar putea ajuta la stoparea parțiala a procesului de îmbătrânire a organismului. Potrivit studiului, ciupercile s-au dovedit a fi cea mai mare sursă de ergothionein și glutation, doi antioxidanți extrem de benefici pentru organism. Cantitatea celor doi compusi variaza foarte mult, speciile de porcini, o varietate sălbatică, conţinând cea mai mare cantitate din cei doi compuşi, din cele 13 specii testate.

“Ceea ce am descoperit este că, fără nicio îndoială, ciupercile sunt cea mai bună sursă nutrițională a acestor doi antioxidanți, iar unele specii chiar le conțin pe amândouă, a declarat Robert Beelman, profesor emerit de știința mâncărurilor și director la The Penn State Center for Plant and Mushroom Products for Health.”

Iată și alte beneficii dovedite ale consumului de ciuperci:

- combat cancerul
- luptă împotriva maladiei Alzheimer
- contribuie la reînoirea celulelor
- previn apariția bolii coronariene
- întăresc sistemul imunitar

Articole înrudite