-

De ce nu ar trebui să aruncați bananele cu pete negre!

Bananele sunt delicioase, dar majoritatea avem tendința de a le arunca neconsumate, deoarece formează pete negre pe măsură ce devin coapte.

Este o greșeală mare!

Asta pentru că, potrivit unui studiu, bananele care au o mulțime de pete întunecate pot contribui la reducerea considerabilă a riscului de cancer.

Bananele sunt încărcate cu substanțe nutritive, vitamine, fibre și zaharuri naturale, cum ar fi fructoza și sucroza.

Potrivit cercetătorilor, bananele foarte coapte, care au pe coajă pete negre, sunt pline de cantități impresionante de așa numitul factor de necroză tumorală, care distruge tumorile maligne sau canceroase înainte de a avea șansa de a crește și de a se multiplica în mod incontrolabil, punând în pericol sănătatea. (PM)

Bananele cu pete negre și maro pe coajă conţin un ingredient care distruge celulele tumorale, susţin oamenii de ştiinţă japonezi. Cu cât este coaja mai întunecată și mai pătată, cu atât sunt mai puternice componentele antitumorale. Mai mult, după o noapte lungă, însoțită de câteva pahare de alcool, bananele s-au dovedit un aliat excelent în lupta împotriva mahmurelii.

O banană medie conţine 110 calorii, este bogată în potasiu, mangan, vitaminele B6 și C. Bananele nu conţin colesterol şi grăsimi, iar pasate, pot servi drept un substitut pentru ulei. S-a demonstrat că este mai indicat consumul unei banane în locul unei băuturi energizante. Medicii recomandă o banană înainte de culcare pentru un somn mai bun.

Consumul zilnic al acestui fruct ajută la creşterea imunităţii, deosebit de importantă în perioada răcelilor şi virusurilor gripale.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite