Ardeii iuţi sunt consideraţi hrana longevivilor
Ardeii iuţi au efecte benefice asupra sănătăţii. Ei sunt bogaţi în vitamine şi minerale, îmbunătăţesc metabolismul şi se îngrijesc de sănătatea inimii.
08 Iunie 2018, 12:40
În 1912, chimistul american Wilbur Scoville a creat o scară care măsoară nivelul capsaicinei dintr-un ardei iute.
Potrivit acestei scări, cei mai iuţi ardei din lume sunt din soiurile Naga şi Habanero. Capsaicina este compusul care conferă gustul picant al ardeiului iute, conţinut în cele mai mari cantităţi în seminţe. Scoville a extras ulei de capsaicină din ardei uscaţi, cauza principală a iuţelii, l-a amestecat cu o soluţie de zahăr, după care l-a oferit spre degustare curajoşilor.
Spre exemplu, ardeiul din soiul Naga conţine între 85.000 şi 75.000 de unităţi Scoville. Pentru comparaţie, ardeii peperoncino conţin numai 100 până la 500 de unităţi.
Chimistul a dezvoltat această scală medicală pentru a investiga posibilitatea ca substanţa capsaicină să poată fi utilizată ca analgezic, împotriva artritei, neuropatiei diabetice şi durerii de cap.
Sursa: rador.ro