-

Căpşunile, ideale împotriva bolilor inflamatorii intestinale

Dureri abdominale, crampe – milioane de oameni suferă de boli cronice inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativă sau boala Crohn.

Cercetătorii au descoperit acum că un fruct popular îi poate ajuta pe cei care suferă de aceste boli. Astfel, o porţie zilnică de căpşuni poate ameliora simptomele unor afecţiuni.

Căpşunele sunt bogate în ingrediente sănătoase. 120 de grame din aceste fructe acoperă necesarul zilnic de vitamina C al unul adult. Fructele sunt sărace n calorii, au un conţinut bogat de acid folic, potasiu şi magneziu.

Oamenii de ştiinţă din Italia au descoperit că extractul de căpşune protejează împotriva cancerului de sân. Cercetătorii din SUA spun că aceste fructe ajută în bolile inflamatorii intestinale.

Bolile cronice inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă, cauzează adesea simptome precum diaree severă, durere abdominală şi oboseală cronică. În plus, astfel de boli măresc riscul de cancer colorectal.

Cercetătorii afirmă acum că aceste simptome ale pacienţilor pot fi atenuate prin schimbarea dietei. Oamenii de ştiinţă din SUA au spus la, reuniunea American Chemical Society (ACS) din Boston (desfăşurată în perioada 19 – 23 august), că o porţie zilnică de căpşuni (mai puţin de o cană plină) ţine medicul departe.

Stilul de viaţă nesănătos promovează boala inflamatorie a intestinului, numită prescurtat IBD (Inflammatory bowel disease).

„Stilul de viaţă nesănătos şi obiceiurile alimentare ale multor oameni – un consum de alimente cu conţimnut ridicat de zahăr, bogate în grăsimi animale – pot promova inflamaţia intestinală şi pot creşte riscul de IBD” scrie Hang Xiao, de la Universitatea din Massachusetts Amhers, în revista „EurekAlert!”.

Pentru a stabili o abordare eficientă şi practică pentru reducerea bolii inflamatorii intestinale, cercetătroii americani s-au concentrat asupra căpşunelor din cauza consumului larg răspândit. Potrivit oamenilor de ştiinţă, consumul unei porţii zilnice echivalente cu trei sferturi dintr-o cană de căpşuni reduce semnificativ simptomele bolilor inflamatorii intestinale.

De asemenea, se normalizează flora intestinală şi metabolismul. Potrivit „EurekAlert!”, Xiao sfătuieşte pacienţii să consulte medicii lor înainte de a-şi schimba dieta.

De asemenea, el recomandă „evitarea acestui tip de intervenţie nutriţională dacă sunteţi alergic la fructe”.

Sursa: rador

Articole înrudite