-

"Lutul vieţii" şi binefacerile sale nebănuite

Este un “medicament al pământului” cu veritabile proprietăţi vindecătoare, recunoscute încă din Antichitate şi confirmate de medicina modernă.

Acest produs miraculos ne vindecă de multe afecţiuni, ne purifică organismul, ne scapă de microbi, este un puternic dezintoxicant, având capacitatea să neutralizeaze chiar şi veninul.

Este argila, remediul “bun la toate“ care posedă toate calităţile unui produs natural de top: este un agent foarte bun de regenerare fizică, lucru bine cunoscut în zilele noastre, când s-au descoperit în compoziţia sa oligoelementele folosite în terapeutică.

În trecut, deformările osoase sau chiar tumorile erau tratate cu succes prin simpli plasturi cu argilă. În timpul Primului Război Mondial, soldaţii care au ascultat sfatul medicilor de a consuma zilnic argilă, au fost singurii care nu s-au îmbolnăvit de temuta dizenterie.

Compoziţia argilei ne dezvăluie acţiunea sa remineralizantă, reechilibrantă şi antitoxică. Are totodată proprietăţi antiseptice, vindecă rănile şi curăţă toate materiile nocive de pe traiectul digestiv. Ne scapă de toate reziduurile din stomac, vezica biliară, ficat, intestine, rinichi şi vezica urinară.

Bogată în oxid de fier şi cupru, combate anemia şi se foloseşte cu succes pentru bolile articulaţiilor. Utilizată în tratamentele faciale, are un efect benefic pentru piele. Cu un conţinut ridicat de silicon pur, în cosmetică este utilizată pentru acţiunea sa de dezinfectare şi de catifelare a tenului.

Argila întăreşte sistemul imunitar şi reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior, poluare, variaţii bruşte de temperatură şi umiditate. De asemenea, aceasta calmează durerile de ulcer, cicatrizând pereţii gastrici lezaţi, dar şi durerile de dinţi sau gingii.

Argila se numără printre puţinele antiseptice „friendly” pentru om, pentru că nu prezintă dezavantajele antisepticelor chimice care omoară bacteriile lezând totodată celulele sănătoase. Aceste proprietăţi bactericide ale argilei sunt necesare în tratamentul afecţiunilor parazitoase, pulmonare, colibacilozelor, enteritelor şi colitelor. Plăgile purulente tratate cu argilă se vindecă cu o rapiditate de nebănuit.

O cură cu argila este recomandată pentru prevenirea şi tratarea unor boli precum astenia, anemia, gastrita şi bolile de stomac, tensiunea oscilantă.

Argila acţionează puternic asupra glandelor endocrine pe care le revigorează, fiind un stimulent al acestora sau un moderator natural. Este indicată şi în cazuri de limfatism şi furunculoze, deoarece curăţă sângele şi aduce un aport preţios de minerale şi oligoelemente organismului şi, deopotrivă, organelor bolnave.

Are un efect deosebit în cazuri de acnee, cuperoză şi riduri. Pentru riduri evidente, cel mai bun leac este pudra de argilă amestecată, în jumătăţi egale, cu ulei extravirgin de măsline. Masca se menţine pe faţă circa o jumătate de oră. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.

 

Articole înrudite