-

Murăturile, printre cele mai sănătoase alimente

Una dintre cele mai utilizate tendințe în alimentație este murarea alimentelor. Bucătarii experimentează diferite produse de decapare. Mai mult:

Dar nu este doar aroma ascuțită a oțetului, care este atrăgătoare pentru consumatori.

Murarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor.

Înainte de inventarea refrigerării moderne, a fost singura modalitate de conservare a diferitelor alimente pentru consumul viitor.

În general, procesul a început ca o metodă de conservare a alimentelor care sunt fie exotice, fie sezoniere și limitate de natură și cultivare.

Pe lângă bunătatea legumelor, pot exista și alte beneficii pentru sănătate pentru a le consuma.

In timpul procesului de decapare, odată ce borcanul este sigilat, oțetul face ca fructele și legumele să fermenteze anaerob.

În esență, elementele mai dificile ale alimentelor încep să se descompună și ajută organismul să absoarbă mai ușor vitaminele și mineralele din aceste produse.

Acest proces de fermentare este benefic pentru om. Murăturile se remarcă ca legume aromate, cu conținut scăzut de calorii și bogate în vitamina K.

Există atât de multe murături cu nutrienți abundenți disponibili care pot ajuta corpul nostru în diferite moduri. Să analizăm detaliat beneficiile. (PM)

Mâncărurile preparate în timpul iernii sunt mult mai gustoase dacă sunt consumate alături de murături.

Varza murată, castraveciorii acri, gogoşarii, conopida, pepenaşii nu trebuie să lipsească de pe masă în lunile de iarnă.

Cele mai benefice pentru sănătate murături sunt cele fermentate în mod natural. Acestea sunt conservate numai cu sare și apă, fără alți aditivi sau tratament termic.

În murăturile de casă, calitatea legumelor este păstrată, deoarece nu sunt fierte. În procesul de fermentație naturală, enzimele sunt eliberate și vitaminele sunt păstrate.

Enzimele drojdiilor fermentative accelerează metabolismul. Legumele fermentate sunt digerate foarte ușor de către organism.

Drojdiile din murături ajută la reducerea nivelului de zaharuri din organism, iar bacteriile acidului lactic previn transformarea enzimelor intestinale în cancerigene.

Murăturile conțin cantități importante de vitamine, enzime, acizi grași omega-3 și probiotice.

Sursa: rador.ro

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite