-

Planta japoneză ce "deţine" secretul tinereţii veşnice

Nelipsită din dieta samurailor, această plantă căreia i se mai spune şi „frunza de mâine”, este folosită în Japonia pentru a ajuta la vindecarea rănilor şi pentru a preveni infecţia.

Ashitaba este o plantă japoneză care în prezent este cultivată din Asia şi până în Statele Unite. Planta, care poate creşte până la o înălţime de 120 cm, rezistă la temperaturi între 12-22 grade Celsius.

„Angelica Keiskei” este denumirea ştiinţifică a acestei plante, care are proprietatea deosebită de a proteja celulele şi de a întârzia îmbătrânirea, grăbind procesul de vindecare şi regenerare.

În medicina tradiţională asiatică, acestei plante i s-au atribuit puteri miraculoase, care conferă consumatorilor longevitate şi sănătate mai bună, beneficii confirmate de curând şi de un studiu realizat de cercetătorii austrieci ai Universităţii din Graz.

În urma studiului, cercetătorii au confirmat existenţa în frunzele plantei a unui compus numit 4,4′-dimetoxichalcone, altfel cunoscut sub numele de DMC. Această substanţă conferă plantei puteri nebănuite de vindecare şi regenerare, prin înlăturarea celulelor nedorite, inclusiv a celor care pot cauza o boală.

Studiul a început pe celule de drojdie, apoi au fost testate efectele substanţei şi pe celulele viermilor şi a musculiţelor de oţet. „Utilizarea DMC-ului a dus la prelungirea speranţei de viaţă în cazul celor doi subiecţi cu 20%”, notează specialiştii în cadrul studiului.

Mai mult decât atât, DMC a ajutat la protejarea celulelor de drojdie de efectele îmbătrânirii, chiar mai bine decât alţi compuşi, cum ar fi resveratrolul, de pildă, care se găseşte în pielea de struguri.

Planta-miracol conţine 13 tipuri de minerale, 11 de vitamine, fibre, proteine, fiind bogată în vitamina B12, vitamina C, potasiu, calciu, fier iar în prezent este folosită ca adjuvant în tratarea anemiei, astmului, hemoroizilor şi oboselii.

Totodată, printre beneficiile cunoscute se numără şi faptul că echilibrează glicemia, creşte fluxul biliar şi îmbunătăţeşte digestia.

„Este un proces de curăţare şi reciclare”, a explicat profesorul Madeo, arătând că acesta este esenţial pentru susţinerea sănătăţii, pe măsură ce corpul îmbătrâneşte deoarece atunci când celulele nu reuşesc să elimine cu promptitudine şi eficient părţile deteriorate, acestea pot duce la boli, inclusiv cancerul.

Din ashitaba se consumă frunzele în formă brută şi se găseşte în comerţ sub formă de ceai şi tablete.

Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.

Foto: Wikipedia