-

Sucul de morcovi, arma secretă împotriva cancerului

Indiferent dacă sunt consumați cruzi, fierți sau sub formă de suc, oamenii din aproape toate culturile au consumat morcovi - în multitudinea lor de forme - de-a lungul istoriei.

Morcovii vin într-o varietate de culori. Pot fi găsiti în nuanțe de violet, galben, alb și roșu. Ei iși iau culoarea de la antioxidanții numiți carotenoizi.

Unul dintre aceste carotenoide este beta-carotenul, un precursor al vitaminei active A, care este responsabilă pentru multe dintre beneficiile de sănătate despre care știm astăzi.

Multe studii au arătat că beta-carotenul este esențial pentru îmbunătățirea imunității în organism, protejarea sănătății pielii și a ochilor și combaterea daunelor provocate de radicalii liberi care pot provoca diverse forme de boli cronice cum ar fi cancerul și bolile cardiace.

Morcovii au o multitudine de beneficiiii valoroase și atunci când sunt transformați in sucuri.

De la echilibrarea zahărului din sânge, îmbunătățirea sănătății sângelui, ameliorarea congestiei, combaterea inflamației și curățarea rinichilor, pentru protejarea vederii, funcționarea creierului și combaterea leucemiei, beneficiile sucului de morcovi poate ajuta aproape în fiecare parte a corpului! (PM)

Sucul de morcovi este arma secretă perfectă care poate combate cancerul, susţin cercetătorii de la Universitatea din Arizona, Statele Unite.

Carotenoidele, care se regăsesc în morcovi, ajută la reducerea riscului de dezvoltare a tumorilor canceroase.

De asemenea, carotenoidele au rol de antioxidanți, acționând contra radicalilor liberi, contra îmbătrânirii premature și contra apariției petelor pe piele, susţin oamenii de ştiinţă americani.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie studiind efectele acestei legume miraculoase asupra cobailor de laborator. Celulele canceroase se reduceau cu 30 la sută la şoarecii bolnavi de leucemie, care primeau zilnic morcovi.

De asemenea, oamenii de știință au desfășurat o serie de studii pe femeile care sufereau de cancer mamar.

Acestea consumau zilnic, pe parcursul a trei săptămâni, câte un pahar de suc de morcovi. În urma experimentului, la femeile care consumau acest suc se reduceau considerabil celulele canceroase, relatează dni24.com.

Se mai menționează că pentru a ne menține corupul sănătos este suficient să bem zilnic câte un pahar de suc de morcovi stors proaspăt.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite