-

Noi beneficii ale ciocolatei, decoperite de oamenii de ştiinţă

Ciocolata poate ajuta la protejarea sistemului cardiovascular. Motivul este oferit de boabele de cacao, bogate într-o clasă de nutrienți numite flavonoide.

Flavonoidele ajuta la protejarea plantelor de toxinele din mediul inconjurator.

Ele pot fi găsite într-o varietate de fructe și legume. Când mâncăm alimente bogate în flavonoide, se pare că și noi beneficiem de această putere "antioxidantă".

Se crede că antioxidanții ajută celulele corpului să reziste la daunele cauzate de radicalii liberi care sunt formați prin procese fizice normale, cum ar fi respirația, și de la contaminanți de mediu, cum ar fi fumul de țigară.

Dacă organismul dumneavoastră nu are destui antioxidanți pentru a combate cantitatea de oxidare care apare, acesta poate fi deteriorat de radicalii liberi.

De exemplu, o creștere a oxidării poate provoca lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), cunoscută și sub denumirea de "colesterol rău", pentru a forma plăci pe pereții arterelor.

Pe lângă faptul că are calități antioxidante, cercetările arată că flavanolii au și alte influențe potențiale asupra sănătății vasculare, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul creierului și inimii și producerea trombocitelor sanguine mai puțin lipicioase și capabile să se coaguleze. (PM)

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite și Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revista ştiinţifică „Heart”.

Echipa de cercetători a analizat rezultatele unui studiu, la care au participat 55.000 de danezi.

Ei au răspuns la anumite întrebări, legate de cât de des și cât de multă ciocolată includ în dieta lor. Apoi, cercetătorii au comparat datele cu istoricul medical al participanților la experiment.

S-a dovedit că un consum moderat de ciocolată cu lapte şi de ciocolată neagră reduce semnificativ riscul de aritmie.

Această boală afectează milioane de oameni din întreaga lume. Printre femeile care consumă în mod regulat 30 de grame de ciocolată o dată pe săptămână, riscul acestei boli a scăzut cu 21%.

La bărbați, acest procent este chiar mai mare – 23%.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite