-

Condimentul care "are grijă" de oase şi de articulaţii

Înnobilează fiecare preparat culinar în care se regăseşte, dându-i savoare şi o aromă unică. Grecii și romanii îi atribuiau un caracter sacru și l-au utilizat, de-a lungul secolelor, atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și în scop decorativ.

Frunzele acestei plante au fost încă din antichitate un simbol al victoriei, al biruinţei.

De proprietăţile nebănuite ale dafinului, căci despre el este vorba, trebuie să profităm din plin, pentru a dobândi o sănătate de fier şi pentru a birui în lupta cu bolile.

Frunza de dafin conţine 2% ulei esenţial, care este bogat în antioxidanţi, ceea ce o face o armă redutabilă în tratarea afecţiunilor sistemul digestiv, ale aparatul respirator, pentru sănătatea inimii, pentru ameliorarea durerilor sau pentru menţinerea frumuseţii părului.

La lista beneficiilor frunzelor de dafin mai putem adăuga: reducerea anxietății, întărirea sistemului imunitar, reducerea febrei şi relaxarea musculaturii.

Însă ceea ce reuşeste dafinul în mod miraculos graţie proprietăţilor sale este “curăţarea” oaselor şi a artculaţiilor şi reducerea durerilor provocate de afecţiuni ale acestora.

Depozitele toxice de sare formate pe oase şi încheieturi ne limitează raza de mişcare şi cauzează inflamaţii dureroase (reumatism, artrită, etc.). Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale, care ajută în mod efectiv la curăţarea articulaţiilor şi a oaselor, este dafinul.

Curăţarea oaselor şi a articulaţiilor cu frunze de dafin:

Terapia durează 3 zile consecutive. În total, avem nevoie de 15 g frunze de dafin:

Ziua 1: rupeţi 5 g de frunze de dafin, puneţi-le în 300 ml. de apă fiartă şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute; turnaţi într-un termos şi puneţi deoparte vreme de 5 ore; strecuraţi în alt recipient şi beţi cu înghiţituri mici la fiecare 15-20 minute, pe o perioadă de 12 ore – nu beţi niciodată întregul extract odată, poate cauza hemoragie.

Zilele 2 şi 3: continuaţi ca în prima zi. Aceasta este o terapie în două etape într-un interval de 7 zile şi trebuie folosită o dată pe an.

Observaţii: În timpul terapiei, urina poate căpăta orice culoare, de la verde spre roşu deschis, deoarece sunt eliminate sărurile şi nisipul. În timpul terapiei, se elimina carnea, ouăle, brânză, urdă, etc.

În urma terapiei cu dafin, articulaţiile capătă o mobilitate mai bună, iar durerile se diminuează semnificativ. În plus, tratamentul favorizează îmbunătăţirea stării întregului organism.

Un alt remediu cu dafin pentru oase şi articulaţii, al cărui efect tămăduitor se va vedea în două săptămâni este următorul: se ia 1 frunză mare de dafin (sau 2-3 mai mici), se spală, se usucă şi se rupe în câteva bucăţi. Se râşneşte împreună cu 3 cuişoare, câte 1 lingură de seminţe de in, de mărar, coriandru şi chimen. Jumătate de linguriţă de amestec se adaugă în mâncare sau se bea cu apă, în timpul meselor, de 2 ori pe zi.

Foto: Pixabay

Articole înrudite