-

Oamenii se hrănesc mai sănătos pe timp de pandemie

Oamenii se hrănesc mai sănătos în condiţiile izolării din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece sunt tentaţi să încerce reţete mai sănătoase, indică rezultatele unui sondaj efectuat în Marea Britanie.

Datele demonstrează că 61% dintre briatnici şi-au modificat obiceiurile alimentare pe timpul pandemiei şi susţin că în ultima perioada, alimentaţia lor este mult mai sănătoasă. În condiţii de izolare, tot mai multe persoane fac experimente culinare, încercând noi produse şi mâncăruri pentru prima dată.

Unul din opt participanţi la studiul care a cuprins 2.000 de persoane afirmă că se bazează mai mult pe alternative vegetale în timpul pandemiei. Un sfert se concentrează asupra produselor proaspete, în speranţa de a-şi spori imunitatea.

17% dintre persoanele care şi-au schimbat obiceiurile alimentare au redus consumul de carne şi 10%, pe cel de lactate. Gustările dintre mese s-au schimbat şi ele.

O cincime dintre britanici susţin că îşi amăgesc foamea mai rar.

Cei care continuă să facă acest lucru se bazează tot mai mult pe fructe şi legume în loc de ispite nesănătoase. 10% dintre participanţii la sondaj declară că preferă dieta actuală decât cea de dinainte de pandemie, în timp ce 15% intenţionează să îşi menţină obiceiurile alimentare nou dobândite.

Sursa: rador

Foto: pixabay

banner 600 c 3

Articole înrudite