-

Aurul lichid, elixir al frumuseții. 6 rețete care îți vor garanta frumusețea

În Antichitate, uleiul denumit de către Homer "aurul lichid" era apreciat și pus la mare preț, fiind oferit în dar și primit cu mare bucurie.

Recent, oamenii au început să își îndrepte atenția asupra acestui elixir, bogat în antioxidanți și în grăsimi bune, ale cărui efecte uimitoare contribuie la menținerea unei stări optime de sănătate.

Este vorba despre uleiul de măsline, considerat cea mai sănătoasă sursă de grăsime existentă. Grație acțiunii sale terapeutice, acesta face arterele mai elastice, reduce nivelul colesterolului rău, protejează inima și celulele roșii din sânge, îmbunătățește memoria și luptă împotriva bolilor degenerative.

Uleiul de măsline extravirgin conține vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grași nesaturați 85%, acizi grași saturați 15% și clorofilă. Acestea fac ca lista beneficiilor uleiului de măsline pentru sănătate să fie infinit mai lungă.

Însă binefacerile uleiului de măsline se extind și asupra îngrijirii cosmetice. Utilizat ca atare sau combinat cu alte ingrediente, uleiul de măsline poate face miracole pentru tenul, părul sau mâinile tale, fiind un ingrdient natural valoros în prevenirea îmbătrânirii.

Iată câteva rețete pe bază de ulei de măsline, care contribuie la menținerea frumuseții:

1. Cremă naturală antirid

Pentru tenul ridat și uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere și o lingură cu ulei de măsline. Masca se aplică pe față pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă calduță. Efectul de întinerire a tenului și de netezire a ridurilor este garantat.

2. Mască pentru tonifierea tenului

Se amestecă o lingură cu ulei de măsline și suc de castravete. Se adaugă argilă până se obține o pastă care se aplică pe față în strat subțire timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă calduță. Pentru ca masca să își facă efectul, trebuie repetată o dată la două zile.

3. Comprese cu ulei de măsline împotriva acneei

Pentru combaterea acneei, încercați amestecul următor: ulei de măsline virgin, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei esențial, nu industrial). Se amestecă bine și se aplică pe coșuri sub formă de comprese sau se fricționează ușor. Primele efecte apar după câteva zile.

4. Remediu pentru petele maronii

Amestecați bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriță de pudră din coajă de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râsniță de cafea), o lingură de lapte bătut și o linguriță de ulei de măsline. Aplicați pasta obținută pe față și pe decolteu, lăsând-o să acționeze până când începe să se usuce. Masați ușor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiți fața mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veți îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă și catifelată.

5. Mască pentru îngrijirea părului

Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat și deteriorat. Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregătită dintr-un gălbenuș de ou și o lingură cu ulei de măsline. Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Contra căderii părului se fac frecții ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.

6. Tratament pentru mâini și unghii

Pentru a vă întări unghiile, înmuiați-le timp de 10 minute în ulei de măsline călduț, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puțin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele. Dacă aveți mâinile uscate, roșii sau crăpate, încălziți puțin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde, fără ca acesta să ajungă la fierbere. Înmuiați-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o dată la două zile și pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masați-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriță de zahăr.