-

Tratamente naturiste. 4 antidoturi siberiene care alungă bătrânețea

Deși regresivă, seniliatea este o boală care poate fi împiedicată sau întârziată cu ajutorul unor tratamente naturiste. Îmbătrânirea spiritului se manifestă printr-o regresie globală a activității intelectuale și a personalității bolavului.
Boala se instalează insidios și treptat, la o vârstă înaintată, după 65-70 de ani, fiind mai frecventă la femei decât la bărbați.

Îmbătrânirea ne afectează pe toți, mai devreme sau mai târziu. De aceea, după vârsta de 40 de ani, este necesar să începem să tragem folos din anumite remedii pe care le regăsim în natură și care ne-ar putea ajuta să ne menținem funcțiile cognitive în formă până la o vârstă venerabilă.

Pe lângă aceste remedii, trebuie să adoptați o alimentație bogată în calciu și fosfor, din care să nu lipsească laptele, gălbenușul de ou, napii, măslinele, lintea, conopida, migdalele, tarâțele, smochinele, brânza, mazărea, ridichiile, castraveții, vinetele, nucile. Nu în ultimul rând, trebuie să țineți cont de câteva reguli generale de viață, cum ar fi: evitarea suprasurmenării (de care cele mai afectate sunt persoanele care trăiesc în mediul urban), odihna, somnul, activitatea fizică și renunțarea la fumat și alcool.

Iată care sunt remediile care alungă bătrânețea:

1. Calciul

Lipsa calciului din organism este una din cauzele senilității, de aceea calciul este recomandat pentru a întârzierea îmbătrânirii cognitive. În Rusia și Siberia se bucură de mare popularitate următoarea rețetă:
Ingrediente: 10 lămâi, 6 ouă, 150 g miere, 50 ml coniac. Metoda de preparare: 6 ouă crude, proaspete și cu coajă albă, se pun într-un borcan. Peste ele se toarnă sucul de la 10 lămâi proaspete. Borcanul se acoperă cu o hârtie neagră și se păstrează la loc rece, întunecos, până când coaja ouălor se dizolvă (de obicei în 5-8 zile). Borcanul nu trebuie închis ermetic. Un tifon împăturit este foarte bun. Imediat ce coaja ouălor se dizolvă, se adaugă mierea și coniacul. Preparatul trebuie păstrat într-un borcan de culoare cât mai închisă (neagră, dacă se poate), la loc întunecos și rece. Lumina distruge efectul terapeutic. Doză: 3 linguri pe zi, de trei ori, după mese.

2. Tonic de usturoi

Este recomandat tuturor persoanelor în vârstă, mai ales dacă prezintă semne de arteroscleroză. Se prepară după cum urmează: umpleți o sticlă de 0,50 litri cu usturoi pisat și adăugați apoi alcool. Păstrați preparatul timp de două săptămâni la căldură, apoi strecurați-l. Doză: se ia o dată pe zi, înainte de masă, începând cu două picături și adăugând în fiecare zi câte o picătură până se ajunge la 25 de picături. Apoi diminuați doza, descrescând în fiecare zi câte o picătură, până când se ajunge la 0 picături. Rezultatele sunt remarcabile, dacă tratamentul se face de două ori pe an.

3. Tonic de cartofi cruzi

Este recomandat tuturor persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, ca un preventiv al arterosclerozei. Un cartof crud de mărime obișnuită, spălat și curățat, se rade mărunt. Atât sucul, cât și răzătura se iau în fiecare dimineață, înainte de masă.

4. Tonic de hrean

Hreanul este un tonic și un bun acumulator de energie, fiind ideal în tratamentul oboselii generale și pentru lipsa poftei de mâncare. Se ia o lingură de hrean proaspăt ras, urmat de un păhărel de apă caldă (fiartă), de 5-10 ori pe zi, între mese. Tratamentul se face câteva zile la rând. Hreanul este un tonic și un bun acumulator de energie.