-

5 exerciții ușoare ca să ai coapse puternice (și frumoase)

Dacă în ultimele luni ai acumulat câteva kilograme în plus, aşa cum de obicei se întâmplă în perioada de iarnă, nu te îngrijora deoarece până la mult visatul concediu din vară ai suficient timp să-ţi recapeţi silueta.

Chiar dacă primul instict este să te apuci de o cură de slăbire cât mai drastică, trebuie să ştii că asta nu-ţi va rezolva nici pe departe problema. Aşa cum bine se stie, gimnastica reprezintă un factor important în orice program de slăbit şi doar aşa poţi fi sigură că silueta ta va avea o formă armonioasă.

Iată un set de exerciţii eficiente ce pot fi executate foarte uşor şi acasă. Cel mai important lucru este să nu renunţi după prima încercare sau să consideri febra musculară o pedeapsă pe care, după ce ai ispăsit-o, încerci să n-o repeţi. Persoanele sedentare, în special, vor avea febră musculară atunci când vor începe un antrenament regulat însă această senzaţie va dispărea în câteva zile.

Conform experţilor, coapsele sunt cele mai expuse zone, atât la apariţia celulitei, vergeturilor, dar şi la orice urmare neplăcută cauzată de fluctuaţiile de greutate. Cu puţin efort şi multă voinţă îţi poţi tonifia muşchii şi poţi scăpa de grăsime fără să-ţi pui sănătatea în pericol încercând tot felul de diete bazate numai pe promisiuni.

1 – Stând depărtat, cu braţele lângă corp, lasă-te în jos menţinând spatele drept şi braţele bine întinse spre înainte. Genunchii trebuie să fie îndoiţi pentru ca bazinul să menţină întreaga greutate a corpului. Se recomandă două serii a câte 10 repetări.

Citeste articolul integral pe DOCTORUL PICIOARELOR.RO