-

Uitaţi de vopseaua de păr! Încercaţi aceste soluţii naturale pentru a acoperi firele de păr alb

Părul alb nu este întodeauna un semn al îmbătrânirii, încărunțirea făcându-şi simţită prezenţa chiar în rândul persoanelor mult mai tinere.

Albirea părului poate fi cauzată, printre altele, de fondul genetic sau de factori precum stresul sau un stil de viață nesănătos.

Indiferent de cauza sau de vârsta la care apar primele semne, încărunţirea este un factor de stres pentru cei mai mulţi dintre noi, de aceea suntem tentaţi să căutăm diferite soluţii pentru a ascunde firele nedorite de păr alb.

Iată câteva soluţii la îndemână, care vă vor ajuta să acoperiţi firele de păr alb:

1. Ulei de cocos şi salvie

Pentru prepararea acestui remediu veţi avea nevoie de 3 linguri mici de ulei de salvie şi 3 linguri mici de ulei de cocos. Cele două ingrediente se pun într-un vas la foc încet, amestecând încontinuu, până se obține un conținut asemănător unei paste.

Se lasă la răcit, iar apoi este numai bună pentru a fi utilizată! Veţi avea nevoie de o perie pentru vopsit sau o perie obișnuită de machiaj, una mai mare.

Folosirea acestui amestec este foarte ușoară, va trebui doar să va umeziţi părul, apoi să folosiţi peria pentru a aplica tot conținutul la rădăcina părului. În cazul firelor albe, veţi aplica pe toată lungimea lor.

Apoi veţi pune o căciulă deasupra. Țineţi această mască pe timpul nopții, iar dimineața clătiţi părul apă caldă sau spălaţi-l în mod obișnuit.
Folosiţi acest remediu în fiecare zi, timp de 7-10 zile şi veti fi încântaţi de rezultate.

2. Ouă, nuci și rozmarin

Aveți nevoie de 2 frunze de nuc, 5 nuci pisate, 1 coajă de ou și o mână de rozmarin.
Amestecați toate ingredientele până se formează o pastă, pe care o veți folosi drept mască. După ce ați aplicat-o, lăsați-o să acționeze o oră, după care clătiți cu multă apă. Repetați o dată pe săptămână.

3. Rozmarin și salvie

Aveți nevoie de trei linguri cu fiecare din aceste ingrediente, proaspete dacă este cu putință, și de o cană cu apă fierbinte. Amestecați bine și lăsați 10 minute. Când se răcește, strecurați și folosiți la clătirea finală a părului. Nu mai dați cu apă după aceea.

4. Henna și suc de lămâie

Aveți nevoie de trei linguri cu henna pudră și o lingură cu suc de lămâie. Amestecați bine până se formează o pastă. Aplicați pe păr și apoi acoperiți-l cu ceva de plastic. Lăsați să acționeze astfel timp de trei ore, apoi clătiți. Henna va da o nuanță roșcată părului dacă repetați acest procedeu de câteva ori.

 

Articole înrudite

 • Rinichi sănătoși cu leacuri naturale

  Responsabili de eliminarea impurităților din organism, rinichii au un rol extrem de important și în stimulearea producției de celule roșii din sânge, în reglarea presiunii arteriale și în asimilarea vitaminei D.

 • 3 remedii naturale eficiente în combaterea sinuzitei

  Dacă vă confruntați cu durere și presiune la nivelul feței, însoțită de senzație de nas înfundat sau plin cu secreții, atunci suferiți de sinuzită.

 • CLICKPENTRUFEMEI. Remedii naturale pentru ochi roșii

  Ochii roșii sau conjunctivita este cauzată de inflamația în statul exterior al albului ochiului, mucoasa care acoperă ochii și îi protejează. Vasele mici de sânge tind să se irite atunci când sunt expuse la microorganisme, particule și substanțe nocive din produse chimice.

  Toți acești factori provoacă înroșirea ochiului, care este însoțită întotdeauna de mâncărime, senzație de arsură și tulburări de vedere. Deși nu este o afecțiune gravă și dispare după câteva zile, este bine să-i acorzi atenție pentru a preveni complicațiile. Remediile naturale reprezintă cele mai simple modalități prin care poți trata ochii roșii.

 • CLICKSANATATE. Planta care alungă dependența de tutun

  Numită şi „trestia mirositoare”, obligeana este folosită pentru tratarea bolilor de stomac, calmează spasmele intestinale, combate constipaţia, redă pofta de mâncare și alungă dependența de tutun.

  Obligeana este renumită pentru efectele sale dezinfectante, antispastice, carminative, astringent, sedative, analgezice, depurative, antitoxice și anti-tabagice.

 • CLICKPENTRUFEMEI. 7 remedii naturale care ameliorează durerea

  De-a lungul timpului, până să evolueze atât de mult medicina, oamenii tratau afecțiunile cu remedii naturale. Ingredientele folosite erau cunoscute pentru proprietățile pe care le dețineau, iar multe dintre ele mai sunt utilizate și astăzi.

  Remediile sunt folosite, în general, pentru ameliorarea simptomelor, în special pentru dureri. Ele nu au capcitatatea de a vindeca pe cineva de o boală gravă. Pentru astfel de situații este nevoie de medic specialist.