-

9 metode să obții un păr frumos și sănătos, prin alimentație

Mai toată lumea se preocupă de obținerea unui ten frumos și sănătos prin alimentație, însă puțini știu ce să mănânce pentru sănătatea părului.

Nutriționista Frances Phillips, autoarea mai multor cărți de nutriție are câteva sfaturi pentru femeile care vor să mănânce sănătos și să se și bucure de un păr de invidiat.

Vopsirea, spălarea, uscarea și coafarea, toatea astea afectează părul. Poți renunța la foehn ori la vorpsit. Ajută asta, dar trebuie mare atenție și la alimentație, spune ea. Și, de vreme ce părul este deja „mort“, o să dureze vreo câteva săptămâni până să se vadă primele rezultate ca urmare a dietei.

Iată care sunt nutrienții esențiali pentru un păr sănătos, în opinia nutriționistei:

Proteine
Părul nostru este construit în principal din proteine, mai ales din keratină. Cum aceasta este substanța esențială pentru păr, este important să consumăm destule proteine de calitate pentru un fir de păr sănătos și puternic. Când nu consumi suficiente, părul se subțiază, se rupe și se usucă, iar dietele sărace în proteine pot duce chiar la căderea părului.

Găsești proteine din carne, pește, ouă, nuci,semințe, fasole și linte.

Fier
Fierul este un mineral esențial pentru sănătatea părului, pentru că deficitul lui este o cauză majoră în ceea ce privește căderea părului. Foliculii de păr și rădăcinile primesc rezerve de sânge prin mici vase sanguine din scalp. Dacă o dietă este săracă în fier, oxigenul și nutrienții necesari transportați prin sânge s-ar putea să nu ajungă la păr. Ceea ce va duce la un păr fragil. Este foarte important pentru femeie, mai ales cele care nu sunt la menopauză, să aibă suficient fiert în dietă, pentru că la fiecare ciclu menstrual se pierde o cantitate din acest mineral.

Găsești fier legume verzi și cu frunze verzi, nuci, semințe, fasole, linte, cereale integrale, ovăz, carne, pește.

Vitamina C
Vitamina C ajută la absorbirea fierului din mâncare, așa că e bine să o consumi împreună cu alimentele bogate în acst mineral. De exemplu: o felie de lămâie (bogată în vitamina C) cu spanac sotat (bogat în fier). Vitamina C este de asemenea un antioxidant esențial pentru sintetizarea colagenului. Colagenul întărește capilarele care alimentează firul de păr cu nutrienții necesari.

Găsești vitamina C din coacăze negre, afine, broccoli, kale, kiwi, portocale, papaya, căpșuni și cartofi dulci.

Antioxidanți
Antioxidanții ajută la întărirea micilor capilare de la nivelul pielii. Aceasta ajută scalpul să primească toți nutrienții de care are nevoie părul.

Găsești antioxidanți în toate fructele și legumele, afine, cireșe,cartofi dulci.

Silica

..............

Citește continuarea AICI