-

A fost descoperită o nouă metodă eficientă de combatere a calviţiei

Majoritatea cazurilor de cădere a părului nu sunt asociate cu o boală sistemică sau internă, cum nici o dieta nesănătoasă nu este un factor frecvent. Este o condiție foarte frecventă și afectează majoritatea oamenilor la un moment dat în viața lor.

Părul poate fi pur și simplu subțire, ca urmare a factorilor genetici predeterminați și a procesului de îmbătrânire generală.

Mulți bărbați și femei pot observa o subțiere fiziologică ușoară a părului începând cu vârsta de 30 și 40 de ani.

Vicisitudinile vieții, inclusiv boala, trauma emoțională, o dietă strictă și modificările hormonale precum cele din perioada de sarcină, pubertate și menopauză pot provoca pierderea părului.

Mai multe stări de sănătate, inclusiv boala tiroidiană și anemia de deficit de fier, pot provoca pierderea părului. (PM)

Calviţia este una dintre cele mai mari temeri ale bărbaţilor. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit o nouă modalitate eficientă de combatere a căderii părului.

Experții au activat celulele stem din foliculul de păr care sunt responsabile pentru creșterea părului.

Rezultatul a fost realizat prin stimularea producției de lactați (săruri ale acidului lactic) în celule. Acești compuși sunt produși în mitocondrii.

 Specialiștii au creat două medicamente care stimulează generarea de lactaţi atunci când sunt aplicate pe piele, denumite „RCGD423” și „UK5099”.

Au fost efectuate studii pe rozătoare, însă specialiştii cred că vor fi eficiente şi la om. Noile preparate pot fi folosite pentru combaterea calviţiei, inclusiv de către persoanele cu dezechilibre hormonale, cele care fac şedinţe de chimioterapie sau sunt afectate de stres.

Sursa: rador.ro

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite