-

Frumusețea părului: 3 greșeli de evitat!

Scris de

Pentru a avea un păr frumos, trebuie să ai puțin noroc, dar mai ales să ai grijă de el. Dar de multe ori în îngrijirea părului nostru avem reflexe proaste care sunt de fapt contraproductive. Iată câteva sfaturi valoroase ...

Greșeala nr. 1 pentru frumusețea părului: supradozaj cu ingrediente active
Șampoanele de astăzi reproduc adesea un produs de înfrumusețare și un produs de îngrijire. Acestea conțin produse active din ce în ce mai eficiente. Și asta e bine ... Până la un punct!

Într-adevăr, aceste ingrediente active nu trebuie supradozate, sub sancțiunea dezvoltării altor probleme decât cele care au motivat utilizarea lor. Prin urmare, este necesară alternarea utilizării acestora cu cea a unui șampon foarte ușor pentru păr și care nu conține produse potențial agresive.

Acest sfat este valabil mai ales dacă utilizați un șampon anti-mătreață, un șampon anti-cădere a părului sau un șampon pentru părul gras.

Greșeala de frumusețe a părului # 2: clătiți greșit
Este foarte important să vă clătiți bine părul atunci când îl spălați. De fapt, siliconul conținut în marea majoritate a șampoanelor și a altor produse de înfrumusețare pentru păr tinde să le împiedice dacă o mare parte din acesta rămâne în păr după șamponare.

Mai mult, aceste produse cresc și tendința părului de a unge. Așadar, treceți-vă mâna cu atenție prin păr după ce vă clătiți părul. Dacă un loc pare lipicios sau, dimpotrivă, puțin prea alunecos, nu ezitați să vă întoarceți la duș! Fii deosebit de atent dacă folosești o mulțime de produse diferite.

Greșeala de frumusețe a părului # 3: încălzirea prea fierbinte
Folosirea unui uscător de păr nu este, în sine, inadmisibilă, dimpotrivă: potrivit dr. Dominique Van Neste, dermatolog specializat în păr, este benefic pentru sănătatea și frumusețea lor.

Într-adevăr, dacă pielea capului rămâne umedă mult timp după șamponare, acest lucru încurajează dezvoltarea bacteriilor, deci a coșurilor mici sau a foliculitei. Pe de altă parte, încălzirea prea mare a părului este foarte proastă, mai ales dacă este încă umed. Temperaturile prea ridicate deteriorează fibra și o fac fragilă.

Frumusețea părului: este, de asemenea, o chestiune de vârstă
Dacă ai părul lung și consideri că părul tău este fragil, nu are flexibilitate și strălucire, soluția poate fi pur și simplu o vizită la coafor.

Într-adevăr, știind că părul crește în medie cu un centimetru pe lună, vârful celui mai lung păr este pe capul tău de mai bine de trei ani. "Imaginați-vă starea unei haine pe care ați fi purtat-o ​​în fiecare zi timp de trei ani! S-ar destrăma ... Părul este foarte rezistent, dar vârsta sa se arată încă la final!" explică dr. Van Neste.

Foto: Pixabay