-

Iată cum poți aduce armonie în căminul tău cu ajutorul oglinzilor (GALERIE FOTO)

Oglinda este o bucată de sticlă transparentă, cu suprafață neteda și lucioasă, acoperită pe una din părți cu un strat de argint și apoi cu unul de cupru.

La final, suprafața se acoperă cu vopsea pentru a o proteja.

Însă, dincolo de acestă descriere strictă, din perspectiva utilității sale, oglinda este un obiect esențial de design interior, ce contribuie din plin la înfrumusețarea tuturor încăperilor. Etimologic, cuvântul ”oglindă” provine din grecescul „speculum”, sugerând capacitatea acestor obiecte comune, dar valoroase, de a specula avantajele spațiului interior.

Oglinzile sunt obiecte care se încadrează perfect în rame de tot felul, transformând interiorul căminului într-unul cald și plin de farmec. Acestea se armonizează cel mai bine cu restul pieselor de mobilier, oferind un spațiu primitor și original.

Oglinda creează o imagine în continuă schimbare și un interesant punct de atracție, indiferent dacă sunt înrămate sau nu, prin reflectarea luminii naturale și a celei artificiale. Înrămată sau simplă, decorată cu diverse elemente pe suprafața ei sau dispuse pe ramă, pătrată, rotundă, ovală sau hexagonală, cu marginile ondulate sau ciobite, oglinda poate fi amplasată în orice colț al casei dvs. potrivindu-se oricărui stil decorativ, de la cel romantic la cel high-tech.

Din punct de vedere estetic, oglinzile pot mări vizual o încăpere îngustă. O oglindă bine plasată reflectă lumina naturală, îmbunătățind aspectul încăperii, deschizând spațiile mici și adăugând vioiciune decorului. Cheia constă în asocierea unei oglinzi potrivite cu locul respectiv pentru a maximiza potențialul său înălțător de decor.

Conform specialiștilor plasarea oglinzii pe peretele perpendicular cu fereastră este cea mai indicată variantă. Oglinda va reflecta lumina naturală, făcând ca spațiul să pară mult mai generos și mai luminos. Este recomandat, de asemenea, să plasați oglinda deasupra unui mobilier frumos lustruit sau eventual să așezați lumânări înalte în fața acesteia. O altă abordare este aceea de a aduce exteriorul în interior prin amplasarea oglinzii lângă fereastră. Pentru a produce un efect de prospețime și vitalitate, plasați oglinzile lângă plantele ornamentale.

decoracion de recibidores4

În baie, oglinda va fi întotdeauna poziționată deasupra chiuvetei. În unele cazuri, când baia este foarte mică și se dorește mărirea spațiului, oglinda este folosită și pentru a acoperi un perete de deasupra căzii.

unique nautical mirror

Oglinzile ne pot ajuta să creăm scenografii deosebite. În designul interior oglinda creează imagini surprinzătoare, greu de realizat cu alte mijloace. Partea cea mai plăcută este că impresia pe care o lasă reflexia imaginii este chiar reală.

Iată câteva imagini care vă pot inspira și vă pot ajuta să faceți schimbări binevenite în încăperile căminului dumneavoastră.

feng shui oglinda bucatarie

 

mirror3

 

mirror2

 

De ce nu e bine sa tii oglinda in dormitor 1024x654

 

rama de oglinda 11

Articole înrudite