-

Trucuri utile pentru îngrijirea plantelor din ghiveci

Plantele de ghiveci necesită o îngrijire specială faţă de cele din grădină, iar primăvara este momentul optim pentru a le ajuta să se dezvolte frumos.

Spre deosebire de plantele din grădina, cele de apartament nu beneficiază de acelaşi aport de nutrienţi, de aceea este necesar să le schimbăm pămţntul, mai ales în această perioadă.

În plus, există o serie de tratamente naturale care trebuie aplicate pentru a vă bucura de plante frumoase şi sănătoase. Iată câteva dintre soluţiile care vor contribui la dezvoltarea plantelor din ghiveci:

Zahărul – de departe, zahărul este unul dintre îngrăşămintele naturale cel mai des folosite, acesta stimulând procesul de creştere. Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriţă de zahăr într-un pahar cu apă şi să foloseşti soluţia pentru a uda solul plantelor din ghiveci. Plantele tale vor creşte mult mai repede şi vor înflori mai des.

Zaţul de cafea – acesta este folosit în primul rând pentru conţinutul ridicat de azot, fosfor, minerale şi potasiu. Poţi să foloseşti zaţtul de cafea pentru brazde, plante în ghivece sau jardiniere. Pentru plantele de interior, este indicat ca zaţul de cafea să se folosească o dată la 6 luni, în timp ce plantele de exterior pot fi fertilizate cu zaţ chiar şi de 3 sau 4 ori pe an. Tot ce trebuie să faci este să presari uşor zaţul pe pământ în jurul plantei şi să îl încorporezi apoi în sol.

Apa în care ai fiert legume – în cazul în care nu ştiai, aceasta este un îngrăşământ foarte bun graţie vitaminelor eliberate în apă, în timpul procesului de gătire. Lasă apa să se răcească, apoi udă plantele din ghievece o dată pe săptămână.

Cojile de banană – sunt de mare ajutor atunci când sunt utilizate în îngrijirea plantelor, datorită mineralelor pe care le conţin. Poţi să pui una sau două bucăţi de coji de banană la baza ghiveciului sau al jardinierelor – ele acţionează ca un fetilizator cu descompunere lentă pe termen lung.

Macerat din urzici - macerarea urzicilor în apă reprezintă un îngrăşământ natural ideal. Lăsaţi urzicile câteva zile într-un vas, până ajung în stare de descompunere, apoi folosiţi maceratul pentru a uda florile.

Drojdie – un cubuleţ mic de drojdie uscată pus în apa cu care se udă florile din ghivece, le face pe acestea să crească repede şi viguros.

 

Articole înrudite