-

Cum să-ți decorezi mica grădină de pe balcon

Cand te muti intr-un mic apartament de bloc, vei ajunge sa duci dorul gradinii de acasa, verde, vie si plina de culoare, insa nu trebuie sa te intristezi. Nici să intri în depresie.

Poti avea micul tau colt de natura chiar pe balcon.

Nu iti trebuie decat cateva flori de primavara, decoratiuni si muuulta imaginatie. In articolul care urmeaza, iti vom arata cum sa transformi balconul inghesuit si plictisitor intr-o mini gradina vesela si parfumata.

Un alt fel de iarba

In locul clasicului covoras tern pe care il gasim in orice balcon, investeste intr-o mocheta sau un covor shaggy pufos si verde care va imita culoarea si textura ierbii. Iar daca ai ramas cu cateva placi de parchet de la ultima redecorare, nu te sfii sa le folosesti si pe ele pentru a da o nota mai naturala micii tale gradini. In cazul in care dispui de ceva mai multe resurse financiare, lucreaza cu cineva pentru a construi o platforma de lemn pe care sa o inconjori de pietre.

Economiseste spatiu

Balconul este deja un spatiu foarte mic. Ca sa-l faci sa para mai aerisit si sa ai loc de mai multe flori, iti recomandam ghivecele suspendate de tavan sau agatate de balustrada. Nu numai ca vei economisi spatiu, dar vei fi inconjurata de natura din fiecare unghi.

Un loc pentru relaxare

Investeste intr-o masuta de cafea din lemn si in doua scaune pe care sa le asezi intr-un colt. Astfel, cand vremea tine cu tine, vei putea sa te bucuri in liniste de o cafea sau un ceai in mica ta gradina improvizata.

Suport pentru plantele agatatoare

Daca te simti creativa intr-o zi sau doar vrei sa-ti testezi abilitatile practice, iti poti incerca mana la un suport din lemn pentru plantele agatatoare. Poti planta apoi iedera, floare de ceara sau passiflora. Astfel, te vei bucura de un balcon cu aspect exotic si verde.

Recicleaza

Daca ai un mic dulap pe care te gandesti sa-l arunci, mai gandeste-te o data. Il poti modifica intr-un frumos suport pentru ghivecele tale cu flori. Taie-l si transforma-l intr-un raft rustic care iti va permite sa aduci si mai multe flori dar sa economisesti si spatiu in acelasi timp.

Frumusetea e in detalii

Aici vorbim despre micile decoratiuni care iti vor inveseli si mai mult mini-gradina.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite