-

8 situaţii în care lacul de unghii reprezintă soluţia salvatoare

 Nelipsit din ritualul de înfrumuseţare al femeilor, lacul de unghii este totodată şi o „armă” pe care o poţi folosi pentru a repara multe lucruri.

Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut unghiilor, lacul de unghii este cel mai des utilizat pentru a împiedica destrămarea dresurilor, în cazul în care te confrunţi cu un astfel de "accident". În plus, dacă nu vezi să bagi aţa în ac, lacul de unghii te poate ajuta. Aplică un strat subţire de lac de unghii în capătul de aţă ce trebuie băgat în gaura acului şi aceasta va intra mult mai uşor.

Iată şi alte situaţii în care lacul de unghii reprezintă o soluţie salvatoare:

1. Elimină negii

Unele femei recurg la această metodă să scape de negii care apar în locuri vizibile: îi acoperă cu lac transparent și îi lasă așa până dispar – de obicei în jur de o săptămână. Metoda nu este testată științific, însă este eficientă în multe dintre cazuri.

2. Împiedică ruginirea metalelor

Dacă ai obiecte din metal cu tendință de ruginire – de exemplu în baie, unde este mereu umezeală – le poți feri de această problemă aplicând pe ele un strat subțire de lac de unghii.

3. Previne decolorarea scrisului de pe etichete

Nu lăsa câţiva stropi de apă să-ţi strice o etichetă pe care ai scris detalii importante (cum ar fi denumirea unei plante sau destinaţia unei chei). Aplică un strat subţire de lac de unghii transparent peste etichetă şi va deveni instantaneu impermeabilă.

4. Sigilează un plic

Nu vrei să pui straturi inestetice de lipici sau scoci peste banda plicului în care ai o scrisoare importantă sau pur şi simplu nicio metodă de a sigila plicul nu dă rezultate? Nimic mai simplu! Pentru o extra-fixare, pune câte o picătură de ojă în fiecare colţ al plicului şi pe mijloc.

5. Fixează şuruburile

Nu ai la îndemână o şurubelniţă şi trebuie neapărat să strângi şurubul în care se ţine uşa de la cabina de duş? Nicio problema, te ajuta ...lacul de unghii. Oja aplicată după strângerea şurubului, fixează de minune şi asigură durabilitate.
6. Fereşte chibriturile de umezeală, făcându-le "waterproof"

Aplică lac de unghii transparent pe suprafaţa capătului inflamabil al chibritelor şi astfel vei beneficia de ele chiar dacă te-a prins ploaia sau le-ai scăpat în chiuvetă.

7. Repară o oglindă ciobită

Dacă ai avut ghinionul să-ți ciobești oglinda, există șansa ca spărtura să se mărească. Oprește acest lucru folosind lacul de unghii transparent exact pe zona unde s-a spart.

8. Acoperă o zgârietură de pe încălţăminte

Ai intrat cu bocancii într-un „obstacol” de pe drum iar urmările sunt o zgârietură de toată frumuseţea? Scoate arma secretă – oja - din ghiozdan şi aplică un strat dintr-o nuanţă apropiată încălţămintei peste acea urmă.