Cum îţi poţi transforma balconul într-o oază (GALERIE FOTO)
Fie că aveți un terasă la curte sau un balcon la bloc, amenajarea acestui spațiu reprezintă întotdeauna o provocare.
14 Septembrie 2018, 17:39
Balconul este "poarta" locuinței tale spre natură, spre exterior, de aceea majoritatea dintre noi doresc să transformăm acest loc într-o mică oază, unde alegem să petrecem câteva clipe de relaxare.
Deși în general spațiul balconului nu este un ofertant, cu îndemânare, multă dorință și ceva inspirație, putem transforma cu ușurință într-un loc armonios și relaxant.
Indiferent de tipul dvs. de balcon, există soluții practice. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:
Elementele mici sunt o provocare prin prisma faptului că se poate dovedi destul de dificil de a îmbina funcționalitatea spațiului cu estetica. Într-un spațiu de mici dimensiuni, cea mai bună opțiune este alegerea mobilierului cu o funcție dublă, care vă pune la dispoziție locuri de depozitare ascunse.
Pentru un balcon mic, alege piese de mobilier pe măsură: o banchetă, o măsuţă cu unul sau două scaune la care să adaugi câteva perne decorative confortabile şi iată cum ai reuşit să transformi balconul în locul de savurat cafeaua în dimineţile de vară. Mai poţi adăuga o rogojină sau un covor rustic pentru un plus de confort. O măsuţă din lemn montată pe balustrada baconului te ajută să economiseşti spaţiul preţios pe care l-ar ocupa o masă cu picioare.
Depozitarea din balcon este un subiect delicat, pentru că mulţi dintre noi tindem să folosim acest spaţiu pentru a stoca toate acele obiecte de care credem că vom avea nevoie la un moment dat. Poţi lua în calcul de asemenea şi depozitarea într-un dulap poziţionat în unul din capetele balconului. Astfel, îţi păstrezi la îndemână toate acele lucruri de care ai nevoie în mod constant fără a afecta decorul balconului.
Cea mai simplă metodă pentru a aduce natura în balconul tău este să faci loc unor ghivece cu plante. Cele mai frumoase sunt florile în culori cât mai intense, plantele înalte, arbuşti pitici sau chiar plantele agăţătoare. Alege suporturi pentru plante creative, colorate care să îţi stimuleze privirea şi să aducă un plus de interes în amenajarea balconului. O altă opţiune este să alegi un copac decorativ mai înalt pentru a atrage atenţia şi completează restul spaţiului cu plante verzi de o înălţime mai mică pentru a realiza un gard natural de verdeaţă între apartamentul tău şi restul oraşului.
Într-un balcon închis, aveți o mai mare libertate de amenajare. Se poate transforma într-o cameră propriu-zisă, cum ar fi un loc de masă dacă se află în prelungirea bucătăriei sau spațiu de lucru pentru balcoanele aferente camerei de zi sau dormitorului. În plus, beneficiați de termice pe timpul iernii, un balcon închis protejând camerele de frigul puternic.
Însă, balconul deschis este farmecul lui, mai ales dacă poți admira o priveliște frumoasă. În acest caz, trebuie să vă luați în considerare factorii exteriori care vă pot afecta direct fiecare element din balcon. Soarele puternic nu este benefic florilor sau plantelor, așa cum ploaia sau vântul ar putea deteriora în timp mobilierul.
Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli