-

Râul-capcană care "înghite" oameni. Nimeni nu a scăpat cu viață din mrejele lui

Natura ne arată, cu fiecare ocazie, puterea sa nemărginită. Dacă însă suntem îndeajuns de inconștienți să ignorăm forța naturii, putem cădea în capcanele ei, care, de cele mai multe ori se dovedesc catastrofale.

Una dintre misterioasele capcane mortale ale naturii este reprezentată de râul Strid.

Aparent mic și inofensiv, râul Bolton Strid, din Anglia ascunde legende înfricoșătoare.

Situat între turnul Barden şi Bolton Abbey în Yorkshire, micul râu de munte ascunde sub frumusețea naturii, povești terifiante. Legenda râului, care face înconjurul lumii spune că toți cei care s-au încumetat să-l traverseze, au fost “ înghițiți”, nemaiavând cale de întoarcere.

Dacă la început ai senzația că îl poți trece cu piciorul, nu te încumeta.
Râul de poveste are aproximativ doi metri lăţime, dar sub suprafaţa apei ascunde o prăpastie adâncă cu puternici curenţi de apă care-i asigură celui ce cade în râu moartea.

Pentru a înţelege cum un mic râu de munte poate avea o astfel de reputaţie periculoasă, trebuie să facem o “plimbare” în amonte. În mai puţin de 90 de metri în susul râului, Strid se extinde la 10 metri lăţime. Când ajunge în zona Bolton Abbey, este forţat să treacă printr-un spaţiu îngust din cauza căruia apă capătă o viteză extraordinară. Aspectul îngust al râului Strid este doar o iluzie, fiindcă ambele maluri sunt foarte abrupte. Malurile ascund sub vegetaţia abundentă o reţea de caverne si tunele care deţin tot restul apei din râu. Nimeni nu ştie cu adevărat cât de adânc este râul Strid.

Din nefericire, nimeni nu a înotat în râu ca apoi să poată povesti experiența. Nimeni, pentru că toți, fără excepție, au murit. Înotul în acest râu are o rată de mortalitate de 100%.