-

Speranță de viață crescută pentru stăpânii de câini

Potrivit unui studiu publicat publicat în jurnalul Scientific Reports, stăpânii de câini trăiesc în medie cu câteva luni mai mult decât ceilalţi oameni, însă cauzele sunt, deocamdată, neconcludente.

"Conform datelor noastre, prezenţa în casă a unui câine reduce riscul unei morţi premature cu 33% şi scade probabilitatea dezvoltării unei boli cardiovasculare cu 11%" - a declarat Mwenya Mubanga, cercetătoare la Universitatea Uppsala din Suedia.

Mwenya Mubanga şi colegii săi au efectuat un studiu pentru a înţelege în ce măsură traiul alături de câini influenţează sănătatea şi psihicul omului. Pentru aceasta, cercetătorii au analizat rezultatele monitorizării stării de sănătate a 3,4 milioane de suedezi, pe care Guvernul suedez o desfăşoară începând din anul 2001.

În urma analizei efectuate a reieşit că prezenţa câinilor în viaţa omului are doar influenţe pozitive, stăpânii de câini având o viaţă mai lungă comparativ cu oamenii care nu aveau astfel de animale. Însă, deocamdată, este neclar ce anume produce acest efect.

Cercetătorii cred că patrupedele le îmbunătăţesc starea de sănătate a stăpânilor săi, punându-i să facă mai multă mişcare şi aducându-le bună dispoziţie.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite