-

În România a fost creată o statuie de ciocolată a lui Moş Crăciun

În oraşul Sfântu Gheorghe a fost prezentată statuia din ciocolată a lui Moş Crăciun, care a fost realizată la o fabrica de dulciuri. Înălţimea statuii este de 1,2 metri, iar greutatea – de 40 de kilograme.

„Aceasta este cea mai mare figurină de ciocolată fabricată în România” – a declarat Levente Grubisics, unul dintre reprezentanţii Clubului Rotary, care a organizat evenimentul. „Statuia de ciocolată a lui Moş Crăciun va fi amplasată în faţa magazinului fabricii, unde va putea fi admirată până la 23 decembrie, după care aceasta va fi tăiată în bucăţi mai mici şi împărţită copiilor.

Amintim că, anul trecut, tot la Sfântu Gheorghe, cu prilejul Crăciunului a fost creat un dragon de gheaţă înalt de 2,3 metri. Judeţul Covasna din România este renumit pentru produsele culinare gigantice realizate de maeştri în gastronomie cu prilejul unor sărbători şi zile festive.

De exemplu, cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la prima menționare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe, aici a fost pregătit un kürtős kalács (un produs tradiţional unguresc) lung de 12 metri şi o turtă dulce mare de 5,5 metri, cu o greutate de 640 de kilograme.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite