-

Ce le place să mănânce marilor lideri politici. Vezi care sunt meniurile

Un bucătar pensionar care a gătit pentru preşedinţii Franţei pentru aproape 40 de ani, Bernard Vaussion, a dezvăluit obiceiurile alimentare ale celor mai importanţi oameni ai planetei.

Conform lui Vaussion, Jacques Chirac savura melcii şi varza murată, Francois Mitterrand avea o slăbiciune pentru fructele de mare, Nicholas Sarkozy urăşte brânza, iar lui Francois Hollande îi place „totul”.

Cancelarul german Angela Merkel adoră să gătească, iar printre mâncărurile sale favorite se numără letcho, o tocană de legume ungurească, shashlik, care este o frigăruie picantă, dar şi supa de cartofi, păstrăvul şi prăjitura cu prune.

Preşedintele Boliviei Evo Morales a stârnit în 2010 o controversă când a dat de înţeles că puiul, carnea de pui, îi tranformă pe bărbaţi în homosexuali. La un summit în Cochabamba, Morales a pretins că toată carnea de pui este injectată cu hormoni feminini, făcându-i pe bărbaţi să devină gay din heterosexuali. Mâncarea sa preferată este supa de quinoa.

Nu mănâncă niciodată fast food, fiind convins că acesta provoacă boli grave.

Se pare că mâncarea preferată a lui Barack Obama este sandviciul, pe care îl savurează la orice prânz. Fostul preşedinte american urăşte sfecla roşie şi, după declaraţiile sale, leguma sa favorită este broccoli.

Chiar dacă acesta este discret în privinţa preferinţelor sale culinare, se pare că Vladimir Putin este topit după îngheţata de fistic. Se pare că Putin are un om special care îi testează mâncărurile ca să nu fie otrăvite. Un jurnalist rus a scris în cartea sa că lui Putin îi place mâncarea japoneză. Interesant este că bunicul lui Putin a fost bucătar, gătind la viaţa lui pentru Lenin şi Stalin.

Darren McGrady, care a gătit pentru Palatul Buckingham vreme de 15 ani, susţine că, dincolo de aparenţe, regina Elisabeta este o femeie cu gusturi simple. Astfel, regina îşi începea deseori ziua cu o porţie de cereale Special K, la care adăuga şi un bol cu fructe uscate şi nuci macadamia.

Ceaiul alb marca Darjeeling era băutura aleasă de regină dimineaţa. La prânz, care se servea la ora 13:00, Majestatea sa prefera peştele, cu precădere calcanul la grătar, pe pat de spanac. După-amiaza, pe post de gustare, regina Elisabeta alegea încă o ceaşcă de ceai, alături de prăjituri sau sandvişuri realizate cu pâine fără coajă.

Cu toate că îi plăcea ciocolata, atunci când mânca singură, regina prefera ca gustare doar un fruct, „un măr sau o piersică”.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite