-

Ministru pe probleme legate de singurătate! Află unde există această funcție

Ce ne face mai fericiți în viață? Unii oameni pot indica faima și averea. Cu toate acestea, sondajele arată că prietenii și familia sunt mereu în top.

Chiar dacă nevoia noastră de a ne conecta este înnăscută, unii dintre noi, întotdeauna, merg acasă singuri. Ai putea avea oameni în jurul tău pe tot parcursul zilei sau chiar să fii căsătorit și să simți o singurătate profundă. Nu este surprinzător că singurătatea poate avea un efect grav asupra sănătății mentale și fizice. (PM)

Şefa Guvernului britanic Theresa May a creat o nouă funcţie, cea de ministru pe probleme legate de singurătate. Această funcţie va fi condusă de adjunctul ministrului britanic pentru sport şi societate civilă Tracey Crouch.

Experţii se tem că în ţară se înregistrează o „epidemie de singurătate”. Iniţial, funcţia a fost creată în cadrul Ministerului Sănătăţii la recomandarea comisiei parlamentare pe problema combaterii singurătăţii. Această comisie a fost propusă pentru înfiinţare de Jo Cox.

După moartea acesteia, în luna iunie 2016, colegii ei au luat decizia de a continua lupta împotriva acestui flagel social – singurătatea.

Conform datelor, din 65,5 milioane de locuitori ai Marii Britanii, peste 9 milioane de persoane suferă de singurătate în mod frecvent sau permanent.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite