-

Accident aviatic la Moscova. 71 de victime, niciun supraviețuitor

Un avion rusesc de pasageri s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Nu a existat nici un supraviețuitor.

La bord se aflau 71 de persoane şi nu există niciun supravieţuitor. Aparatul efectua o cursă internă către oraşul Orsk, din Munţii Ural. 

Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Avionul de pasageri Antonov 148 al companiei regionale private Saratovskie Avialinii, cu 65 de călători şi şase membri ai echipajului la bord, s-a prăbuşit la aproximativ 100 de km de Moscova. Nu există informaţii privind posibili supravieţuitori. Se ştie, deocamdată, că avionul a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova la 13:21, ora României, şi a dispărut de pe radare la 10 minute după decolare, când s-a întrerupt şi legătura radio. Aparatul a căzut pe un câmp înzăpezit, în imediata apropiere a satului Stepanovskoe, în regiunea Moscova. Autorităţile au confirmat că avionul efectua o cursă de linie de la Moscova la Orsk, în regiunea Orenburg, la sud de Munţii Urali. Deci era, într-adevăr, un avion de pasageri. Sunt vehiculate şi alte ipoteze, de pildă că ar fi fost un avion poştal. Televiziunile ruseşti arată în aceste momente imagini ale unui fragment mai mare al aparatului, cu membri ai echipelor de salvare care cercetează locul accidentului. Autorităţile investighează toate cauzele posibile şi au deschis o anchetă privind încălcarea regulilor de exploatare a mijloacelor de transport aerian.
Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, a dispus înfiinţarea unei anchete guvernamentale, iar la locul accidentului se deplasează, în acest moment, preşedintele Comitetului pentru Investigaţii, ministrul transporturilor, guvernatorul regiunii Moscova şi alte oficialităţi. În operaţiunile de salvare sunt angrenate, conform aceloraşi informaţii provizorii, circa 150 de persoane. Ele sunt destul de îngreunate de zăpada foarte mare şi distanţa până la locul accidentului. Se pare că este destul de greu de ajuns acolo, dar există şi elicoptere care survolează, după cum se vede din imagini, locul accidentului.