-

O firmă de securitate oferă bonusuri în ouă pentru a atrage personal

Compania Atlas Security din statul venezuelean Zulia a anunţat că va oferi bonusuri „motivaţionale”, totul în speranţa de a atrage salariaţi.

Astfel, pe lângă salariul lunar de 10 (zece) dolari americani, firma oferă şi un bonus care reprezintă 144 de ouă.

Ideea companiei de a oferi, săptămânal, celor care corespund fişei postului, 36 de ouă porneşte de la situaţia gravă din ţară în legătură cu lipsa alimentelor.

În această economie grav afectată de criză, ouăle valorează pe piaţa neagră aproximativ doi dolari. „Mulţi nu se plâng de aceste reguli de bază, de aceea am procedat aşa”, a declarat pentru agenţia Reuters Cindy Fuenmayor, directorul de personal al companiei Atlas Security.

„Am primit foarte multe cereri de angajare de când am publicat acest anunţ. Suntem inovatori. Este un stimulent bun”.

Potrivit lui Fuenmayor, la firma de securitate sunt aproximativ 200 de locuri de muncă vacante, în principal pentru obiective care asigură paza fermelor.

Bonusurile care includ alimente şi asigurarea transportului au devenit vitale pentru venezueleni, în aceste vremuri când ţara traversează o perioadă de hiperinflaţie. Moneda naţională s-a prăbuşit, iar salariul minim pe piaţa neagră se situează în jurul valorii de un dolar.

În Venezuela, ţară cu una dintre cele mai mari rate a criminalităţii, persoanele care lucrează în domeniul pazei şi securităţii sunt, de obicei, victime ale atacurilor. Nicolas Maduro, preşedintele socialist al ţării, consideră că de vină pentru situaţia economică a ţării este „războiul economic” care, în opinia sa, este condus de opoziţie cu ajutorul SUA.

Între timp, criticii susţin că guvernul său a paralizat economia prin incompetenţă şi corupţie.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite