-

Ultramaraton de 24 de ore pe nisip

Peste 2.000 de oameni sunt așteptați să ia parte, în luna mai, la un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip.

Evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră” este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” şi are menirea de a promova drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Pentru a putea participa la eveniment, fiecare căpitan de echipă este nevoit să adune în jurul său minim 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro.

Startul va fi dat sâmbătă 05 mai, la ora 10, din Piațeta Perla din staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa care va adună cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.

Ideea evenimentului “Alerg 24h Autism Marea Neagră” a luat naştere în timpul unui epuizant ultramaraton de 100 km desfăşurat în Franţa, pe care psihologul Adrian Gemănaru l-a finalizat cu brio şi în urmă căruia a reuşit să finanţeze, cu ajutorul sponsorilor, proiectul “Camera Virtuală”, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.

Efortul deosebit realizat de fiecare echipă și participant la această competiție, va fi recompensat la final cu trofee și medalii.

Având în vedere istoria cu totul specială a judeţului Constanţa, pentru anul acesta au fost pregătite medalii și trofee personalizate sub forma hărţii judeţului, fiind evidenţiate principalele staţiuni turistice ale litoralului românesc. De altfel, evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră” reprezintă şi o metodă inedită de a promova litoralul românesc la nivel internaţional.

Articole înrudite