-

În Japonia a fost obţinută o băutură alcoolică din scoarţa arborelui de cedru

În Japonia a fost obţinută o băutură alcoolică din material lemnos. Cercetătorii niponi au obţinut băutura alcoolică în urma unui experiment inedit.

Potrivit noului studiu, ca ingredient principal pentru obţinerea acestei băuturi alcoolice a fost folosită scoarţa unui copac de cedru, pe care au mărunţit-o până a fost obţinută o masă omogenă la care s-au adăugat maia şi fermenţi, care au determinat fermentatia.

Cercetătorii japonezi au mai anunţat că au reuşit să obţină băutura alcoolică prin procesul de fermentare, fără să mai recurgă la prelucrarea termică ceea ce a permis să se păstreze intacte aroma şi gustul de arbore.

În urma prelucrării a patru kilograme de scoarţă de cedru s-a obţinut 3,8 litri de băutură alcoolică, conţinutul de alcool fiind de 15%.

Se mai menţionează că băutură alcoolică inedită se va comercializa în magazine peste trei ani.

Amintim că cedrul este un arbore din care se obtine ulei vindecător, lemnul său purifică casa de bacterii si germeni.

Într-o pădure de arbori de cedri se respiră foarte usor. Arborii de cedri pot atinge vârsta de sute de ani. Acestia cresc destul de încet, dar încep să rodească la 25 de ani. Există câteva tipuri de cedru: siberian - Pinus sibirica, libanez şi de Himalaya.

Articole înrudite