-

Populare cu fazan în Caraş-Severin

Investiţiile în specii de interes vânătoresc aduc profit Direcţiei Silvice din Caraş-Severin. Sezonul la fazan este deschis până în 28 februarie 2019.

Potrivit lui Traian Roşu, şeful Serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei Silvice a judeţului Caraş-Severin, planul de recoltă de realizat până la 28 februarie 2019, este de aproximativ 160 de exemplare.

Amintim că fazanul sau "Fazanul de vânătoare "este o pasăre care a fost adusă în România de om deja din timpul romanilor.

Denumire stiintifică este Phasianus colchicus, starea de conservare are un risc scăzut, fiind în descrestere.

Greutatea unui mascul ajunge la 1,2 kg, la adult, iar la femelă la 900 g, la un adult. Lungimea unui mascul este de 60 - 89 cm, adult, iar la femelă 50 - 63 cm, adult.

Sursa: rador

Articole înrudite

  • Şomajul este în scădere, în Caraş-Severin

    În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin erau înregistraţi în aprilie un număr de 3607 persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 1554 erau femei.

  • Fazani cu sos de coacăze și gălbiori opăriți (rețeta Kerei Calița)

    Vornic al Câmpulungului, Bucovinei, Toader Călmașul și-a purtat al doilea fecior, Ioan, la școala latinească a Lvovului și l-a împins pe drumul plin de pericole, strălucire și aur la Înalta Poartă.

    Aproape bătrân, Ioan Toader Calimachi este miluit domn al Bogdaniei, și cu toate uneltirile boierilor Cantemirești se așează pe tron la Ieși în toamna lui 1758.