-

Un bărbat solicită să fie considerat cu 20 de ani mai tânăr

Un tribunal din Olanda a refuzat să dea curs solicitării lui Emile Ratelband, care are 69 de ani, de a fi declarat cu 20 de ani mai tânăr.

Autoproclamat „guru al pozitivismului”, domnul Ratelband a cerut luna trecută tribunalului din Arnhem să-i modifice formal data naşterii, motivând că vârsta lui oficială nu îi reflectă starea emoţională şi că îi îngreunează găsirea unui loc de muncă şi a iubirii.

El a pretins că nu se simte o persoană de 69 de ani şi a spus că solicitarea lui este în concordanţă cu alte forme de transformare personală care sunt acceptate în lumea întreagă, cum ar fi dreptul de a-ţi schimba numele sau sexul.

Luni, într-o hotărâre scrisă, instanţa a afirmat că legea olandeză atribuie drepturi şi obligaţii pe baza vârstei „de felul dreptului la vot şi a datoriei de a frecventa şcoala.

Dacă cererea dlui Ratelband ar fi acceptată, aceste cerinţe de vârstă şi-ar pierde semnificaţia”.

Într-o declaraţie de presă, instanţa a afirmat:

Dl Rutelband este liber să se simtă cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta lui reală şi să acţioneze în consecinţă.

Dar amendarea datei lui de naştere ar determina dispariţia a 20 de ani din registrul naşterilor, morţilor, căsătoriilor şi parteneriatelor înregistrate.

Aceasta ar avea o diversitate de implicaţii legale şi societale indezirabile”.

Instanţa a mai arătat că dl Ratelband nu a reuşit să aducă dovezi convingătoare că ar avea de suferit de pe urma discriminării bazate pe vârstă, adăugând că „există alternative disponibile pentru combaterea discriminării bazate pe vârstă, în afară de modificarea datei naşterii unei persoane”.

Rutelband nu s-a lăsat impresionat de refuzul tribunalului şi a jurat să facă apel. El a spus că este primul din „miile de oameni care vor să-şi schimbe vârsta”.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite