-

Studiu: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

Ciocolata este cel mai bun remediu împotriva răcelii, fiind mult mai eficace decât medicamentele.

Acest studiu a fost făcut pe 163 de persoane care, în momentul în care se luptau cu răceala, au consumat ciocolată. Acest aliment s-a dovedit mai eficient contra virozei decât antibioticele.

Ciocolata calmează tusea

Cu o textură mult mai plăcută și mai fină decât medicamentele, ciocolata protejează mucoasa gâtului mult mai bine.

Arborele de cacao este denumit și hrana zeilor, tocmai pentru beneficiile aduse sănătății. Antioxidanții din ciocolată apără vasele de sânge și ajută la refacerea musculară după un efort intens.

Cacaoa formează un înveliș fin peste terminațiile nervoase de la nivelul gâtului și calmează tusea.

Îndepărtează gândurile negre

Plăcere nevinovată atât pentru trup cât și pentru suflet, consumul moderat de ciocolată neagră reduce nivelul de stres și induce o stare de bine.

Unde mai punem și faptul că ne ajută să evităm kilogramele în plus. Câteva cubulețe de ciocolată sunt suficiente pentru a ne satisface pofta de dulce. În felul acesta nu vom mai fi tentați să apelăm la alte alimente și băuturi care ne dau energie.

Sursa: exquis.ro
Sursa Foto: adevarul.ro

Articole înrudite

  • Cea mai eficientă dietă a momentului, numărul unu în SUA

    Dieta MIND, creata, studiata si publicata de cercetatorii de la Rush Medical University, este foarte usor de urmat si promovand alimentatia sanatoasa pentru persoanele supraponderale sau care sufera de diabet si boli cardiovasculare, afirma nutritionista Lygia Alexandrescu.

  • Ceaiurile de slăbit: eficiente sau nu?

    Ceaiurile de slăbit îți promit că te ajută să scapi rapid de kilogramele nedorite. Explicația e simplă: stimulează digestia, intensifică metabolismul și, în unele cazuri, elimină toxinele din organism. Așa să fie?