-

Ce sunt trandafirii criogenati şi cum se îngrijesc

Trandafirul nu este doar cea mai iubită floare, el poartă cu sine o serie de simboluri care îl fac să fie unic în lumea florilor.

În fiecare colţ al lumii trandafirul este învăluit în legendă. Şi strămoşii noştri au o legendă a trandafirului. Legenda românească spune că trandafirul a fost creat de Dumnezeu, iar diavolul, dorind să distrugă frumusețea creației Lui, a creat spinii. De atunci, trandafirul este un simbol al perfecțiunii.

Însă, cel mai cunoscut simbol al trandafirului este cel al iubirii, în toate nuanțele posibile pe care aceasta le poate avea: pasiune, gingășie, suferință, gelozie, despărțire.

Şi, cum simbolurile sunt nemuritoare, oamenii au găsit fel de fel de motode ca frumusețea florilor să dureze ani la rând.

În ultimii ani, metoda care i-a făcut pe mulți să-și dorească să ofere flori nemuritoare este criogenarea, iar cele mai căutate flori sunt trandafirii criogenați.

Criogenarea presupune trecerea trandafirilor printr-un proces destul de complicat. Este necesară o aparatură specială care funcționează pe bază de vid.
Mai întâi, trandafirii se îngheață la temperaturi între -30 și -55 de grade timp de 24 de ore. După aceea, acest aparat extrage umiditatea din flori, urmând ca temperatura să fie crescută treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 săptămâni.

Rezultatul? Trandafiri care își păstrează forma și culoarea celor naturali, dar care, spre deosebire de aceștia, rezistă de la 3 la 25 de ani.

Cum se îngrijesc trandafirii criogenați

Deși li se mai spune trandafiri nemuritori, pentru ca ei să își păstreze o perioadă cât mai lungă frumusețea, este nevoie să fii atent la câteva mici detalii:

Nu așeza trandafirii criogenați în bătaia directă a soarelui. Acest lucru poate cauza pierderea intensității culorii petalelor.

În cazul trandafirilor care se vând sub o cupolă de sticlă, păstrează trandafirul sub această cupolă. Ea are rolul de a proteja floarea de umiditatea ce ar putea afecta aspectul trandafirului, fiind și o protecție împotriva depunerii prafului.

Articole înrudite

 • Cultura de primăvară uşor de valorificat, care aduce un profit nesperat

  Este o plantă aromatică veche de când lumea, ale cărei frunze conţin o cantitate mare de uleiuri volatile, substanţe polifenolice, taninuri, flavonoizi şi principii amare care îi conferă principii de medicament.

 • Cum îngrijești părul cărunt

  Apariția primelor fire de păr alb este, de obicei, pentru multe dintre femei, un motiv de panică. Și totuși, părul grizonant poate avea farmecul lui. Câteva trucuri de îngrijire te pot ajuta să ai un păr sănătos și într-o culoare naturală care să-ți confere distincție și eleganță.

 • Cum se îngrijește crăciunița

  Ai primit această plantă frumoasă în ghiveci sau pur și simplu ai vrea să îți decorezi casa cu ea? Atunci trebuie să știi că este o plantă destul de pretențioasă.

 • Cum îngrijești tenul hipersensibil

  Soarele dogoritor, căldura și umiditatea nu sunt tocmai prietenii pielii hipersensibile. Pentru a evita petele neplăcute, iritațiile sau roșeața, îngrijește-ți tenul cu mare atenție și ține cont de aceste trucuri!

 • Cum ai grijă de pielea sensibilă vara

  Persoanele care au pielea sensibilă se confruntă cu mai multe probleme în timpul verii. Tegumentul sensibil este, de obicei, iritat, predispus la erupții, iar temperaturile ridicate pot face ca problemele să se înrăutățească.