-

Ruşii consumă de două ori mai mult zahăr decât media europeană

Cetăţenii Rusiei trăiesc periculos, ei consumă de două ori mai mult zahăr decât media europeană, potrivit unui raport întocmit în anul 2018.

Rezultatele studiului realizat anul trecut sunt dramatice pentru Rusia, unde vânzările băuturilor răcoritoare cu zahăr au crescut semnificativ.

Ruşii practic au dublat consumul de zahăr, în 2018, potrivit Ministerului Agriculturii, care citează rapoartele efectuate de Ministerul rus al Sănătăţii, care, la rândul său, recomandă ca cetăţenii ruşi să menţină sub contol cantitatea de zahăr consumată zilnic.

Potrivit rapoartelor efectuate de Ministerul rus al Sănătăţii, consumul de zahăr anual al unei persoane a crescut de două ori în Rusia, un cetăţean rus consumă anual în medie 39,4 de kilograme, cantitatea normală prevăzută fiind de 24 de kilograme anual.

Consumul de carne şi produse din carne a fost, în 2018, în medie de 75,1 de kg pentru o persoană, faţă de cantitatea normală prevăzută de specialişti de 73 kg.

Consumul anual de lapte şi produse lactate a scăzut însă în rândul ruşilor, fiind în medie de 225,2 de kg pentru o persoană, cantitatea normală fiind de 325 kg.

Potrivit declaraţiilor cercetărorului şi şefului Federal Nutrition Research Center, dietolog şef al Ministerului Sănătăţii din Rusia Viktor Tutelian, în momentul de faţă se întreprind măsuri de a controla şi menţine sub control cantitatea de zahăr consumată zilnic de cetăţenii ruşi.

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut că, de fapt, consumul de zahăr în exces reprezintă un risc serios pentru sănătatea umană, împreună cu sarea şi grăsimile.

Consumul de zahăr trebuie atent monitorizat încă din frageda copilărie, consumul în exces duce la dezvoltarea unor boli grave cum ar fi diabetul şi obezitatea", a subliniat Viktor Tutelian.

Sursa: rador

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite