-

Lecţia impresionantă de iubire pe care ne-o "predă" un... PINGUIN

În sufletul necuvântătoarelor se poate ascunde tot atâta iubire câtă apă poate exista într-un ocean... faptul că nu îşi pot exprima sentimentele prin cuvinte, nu înseamnă că acestea nu sunt capabile de trăiri intense, la fel ca şi oamenii.

De cele mai multe ori, atunci când necuvântătoarele îşi arată iubirea, iau naştere poveşti impresionanate, care îţi sfâşie sufletul.

Dintr-o dragoste “dincolo de cuvinte”, coroborată cu loialitate şi recunoştinţă, un pinguin a reuşit să ne dea nouă, oamenilor, o adevărată lecţie de viaţă.

Povestea înduioşătoare îi are drept protagonişti pe Dindim, un pinguin din specia Magellan ce traieşte în America de Sud şi Joao Pereira de Souza, un pensionar zidar, în vârstă de 71 de ani.

Pensionarul brazilian l-a găsit pe Dindim în timp ce era la pescuit. Pinguinul era acoperit cu ulei şi aproape de moarte, iar De Souza l-a îngrijit până ce acesta s-a însănătoşit.

Pentru ca în Brazilia este ilegal să păstrezi animalele sălbatice ca animale de companie, salvatorul pinguinului Dindim i-a redat libertatea acestuia atunci când s-a însănătoşit complet.

Ataşat de noul său prieten, pinguinul a refuzat iniţial să plece. Când în cele din urmă a plecat, De Souza a fost surprins să-l vadă revenind anul următor şi în anii care au urmat. În ciuda ceea ce ar putea spune legea, Dindim parcurge 8000 de km şi vine să trăiască cu cel mai bun prieten al lui, pe care l-a întâlnit pe plajele din Brazilia, în fiecare an, începând cu anul 2011.

“Iubesc acest pinguin ca şi pe propriul meu copil și cred că şi el mă iubește”, a declarat Joao . “Nu îi permite altcuiva să îl atingă. Îi loveşte cu ciocul dacă o fac. El se pune în poala mea, mă lasă să-l ud cu duşul şi îmi permite să-l hrăneasc cu sardine “.

Foto: Pixabay

Articole înrudite