-

Podul enigmatic de pe care câinii se sinucid, aruncându-se în gol

În localitatea scoţiană Dumbarton, există un pod misterios, care, începând cu anii '60, a devenit un adevărat "loc de sinucidere al câinilor".

În mod ciudat, acesta atrage mereu, cu o forţă nevăzută, patrupedele care, fără niciun motiv, se aruncă în gol, peste parapetul din piatră. Până în prezent podul a făcut peste 300 de victime, însă neoficial se vehiculează că în jur de 600 de câini şi-au găsit sfârşitul aici, aruncându-se de pe pod.

Construcţia podului Overtoun a început în anul1894 de către designerul Henry Milner, cu scopul de a uni două proprietăţi, Overtoun şi Garshake.

Terminat în anul 1895, podul a devenit popular pentru proprietarii de câini, datorită design-ului ornamentat și zonelor verzi de pe ambele laturi. Aceştia îşi făceau liniştiţi promenada pe pod, însoţiţi fiind de patrupedele lor.

Începând cu anul 1960 însă, popularitatea podului a început să fie umbrită de tot felul de incidente stranii, care aveau în prim-plan câini ce deveneau „posedați” în apropierea podului, fugeau către pod și se aruncau de pe el, cu riscul de a muri zdrobiți de stâncile aflate la 15 metri distanță.

Acest fenomen bizar se întâmplă şi astăzi pe podul Overtoun, fapt pentru care construcţia a primit renumele infam de „podul câinilor sinucigași”.

Martorii susțin că au văzut câini care s-au urcat pe zidul podului înainte de a sări.

„S-a întâmplat ceva cu Bonnie de îndată ce ne-am apropiat de pod. La început, a rămas nemișcată, apoi a fost cuprinsă de o energie ciudată și a fugit și a sărit de pe parapet”, povesteşte Lottie MacKinnon, una dintre multele persoane care şi-a pierdut câinele în mod straniu pe acest pod.

Absolut şocant este faptul că, există numeroase mărturii potrivit cărora, câinii care s-au aruncat de pe pod şi nu au murit, au urcat înapoi şi au mai sărit încă o dată. Iar cu adevărat izbitor este faptul că locul de sinucidere ales de câini este întotdeauna acelaşi: între ultimele două parapete, de pe partea dreaptă a podului.

În 2011, David și Louise McPhail își plimbau labradorul, Sophie, pe pod. Înainte ca Louise să poată reacționa, Sophie a și făcut saltul.
„Am început să strig către David: Sophie a sărit de pe pod! Totul s-a întâmplat foarte repede, în câteva secunde”, a mărturisit femeia.

Straniul fenomen a fost investigat de-a lungul timpului, însă fără niciun rezultat. Misterul nu a putut fi, pur și simplu, elucidat.

Mulți localnici sunt convinși că forța din spatele fenomenului este de origine paranormală.

Alții spun că motivul din spatele comportamentului ciudat al câinilor este mult mai lumesc și nu are de-a face cu fantomele.

Cercetătorii și experții în animale familiarizați cu cazul Overtoun au sugerat că animalele sunt atrase de mirosul puternic emanat de sălbăticiunile care trăiesc în vegetația abundentă de sub pod. Această teorie este sprijinită de faptul că patrupedele domestice au un miros incredibil de fin, dar nu au o vedere foarte bună (în comparație cu cea a oamenilor).

Cert este însă faptul că, până la acest moment, deşi poliţia locală a confirmat de-a lungul timpului, multe cazuri de câini care au murit în acel loc, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească o explicaţie logică privind motivul pentru care animalele au hotărât să „se sinucidă” aici.

Foto: Wikipedia

Articole înrudite