-

În Italia a fost creat usturoiul fără miros

Ustoriul este folosit din abundenţă în bucătăria italiană, fapt care poate avea uneori consecinţe nu tocmai plăcute asupra cinelor romantice ale îndrăgostiţilor şi a întâlnirilor în general, pentru că alimentul respectiv nu ne permite să avem o respiraţie proaspătă.

Din aceste motive, un grup de cercetători din Italia a creat usturoiul fără miros, ce se adresează tuturor celor care din diferite motive nu suportă aroma acestuia.

Cercetătorii italieni Alessandro Guagni şi Lorenzo Bianco din Toscana sunt cei care au creat usturoiul fără misros, intitulat sugestiv „L’aglio per i baci” (Usturoiul pentru săruturi, în tr.).

Curios este faptul că usturoiul fără miros nu se deosebeşte de cel obişnuit, gustul şi aroma sa s-au păstrat intacte.

Potrivit cercetătorilor italieni, pentru crearea unii specii de usturoi fără miros ei au foslosit un soi foarte vechi de usturoi din Toscana cu un gust fin, care a devenit extrem de popular în regiune în urmă cu 50 de ani şi care, practic, dispăruse din grădinile agricultorilor locali.

Usturoiul este aliatul sistemului cardio-vascular, scăzând tensiunea arterială şi colesterolul.

Împiedică depunerea grăsimilor şi a plăcii de aterom pe vasele sanguine, întăreşte sistemul imunitar, purifică şi detoxifică întregul organism.

Usturoiul fără miros se adresează tuturor celor care din diferite motive nu suportă sau sunt incompatibili cu mirosul specific al alicinei.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite