-

Descoperirea a unor oase de mamut vechi de 15.000 de ani

Oamenii de ştiinţă au descoperit în Mexico City nişte gropi vechi de 15.000 de ani în care se aflau rămăşiţele a 14 mamuţi.

Această descoperire sugerează că tehnicile de vânătoare ale vânătorilor-culegători ar fi putut fi mai elaborate decât se credea anterior, indică Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic.

Săpăturile au fost efectuate pe un şantier din Tultepec, la aproximativ 40 km nord de Mexico City. S-au găsit două gropi adâni de 1,7 m şi cu un diametru de 25 m, care conţineau 824 de oase de mamut, inclusiv opt cranii.

Osemintele ar fi cele a 14 mamuţi.

Vechimea acestora ar putea fi determinată de un strat subţire de praf provenit din erupţia vulcanului Popocatepetl, în urmă cu 14.700 de ani.

Această descoperire pune într-o lumină nouă vânătoarea de mamuţi. Până acum, se presupunea că aceste mamifere erau vânate doar atunci când se aflau în poziţia de "simple victime", de exemplu prinse într-o mlaştină.

Însă, în realitate, mamuţii puteau fi ademeniţi în capcane, potrivit arheologului Pedro Sánchez Nava. Oamenii de ştiinţă cred că mai multe resturi de mamut pot fi încă în această regiune.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite