-

Trenul de poveste care a intrat în tunel şi nu a mai ieşit niciodată

Povestile cu iz fantastic, despre fenomene şi întâmplari care nu pot fi explicare pe deplin de mintea umană, sunt fascinante, trezindu-ne un tumult lăuntric şi multe întrebări fără răspuns.

Oameni dispăruţi fără urmă, avioane care s-au pierdut pentru totdeauna în văzduh sau nave care au fost "înghiţite" de apele oceanelor au făcut istorie şi au lăsat în urmă volume întregi în literatura ştiinţifico-fantastică.

O poveste din aceeaşi categorie pe care istoria o consemnează, însă pe care puţini o cunosc este cea a trenului Zanetti, dispărut fără urmă într-un tunel din Lombardia.

În anul 1911, trenul de legendă cu trei vagoane şi 106 pasageri a plecat de la Roma, cu destinaţia turistică Lombardia. În drumul său, aproape de destinaţia finalaă, trenul a intat într-un tunel din care nu a mai ieşit niciodată. Acestei întâmplări fatitice i-au supravieţuit numai doi din cei 106 pasageri, care au reuşit să se salveze sărind din tren.Aceştia au rămas, din păcate, cu tuburări psihiatrice în urma şocului şi a stresului trăit.

Mărturiile lor au fost de-a dreptul cutremurătoare. Aceştia au declarat că, la un moment dat, în timp ce trenul se afla în tunel, toţi pasagerii au fost cuprinşi de o panică inexplicabilă, iar trenul a fost cuprins de o ceaţă densă, lăptoasă. Totul se întâmpla pe fundalul unui zgomot straniu, asurzitor.

Trenul Zanetti nu a mai ieşit niciodată din tunel, pierdându-se fără urmă, în abis.După acest incident straniu, tunelul a fost inspectat de multe comisii de anchetă... în urma acestor analize amănunţite, misterul dispariţei trenului s-a adâncit. Nu s-au găsit urme de frânare, rămăşite umane sau resturi ale trenului şi nici chiar urme de funingine pe pereţii tunelului.

Deşi în mass-media acelor vremuri întâmplarea a trecut aproape neobservată, povestea a căpătat amploare atunci când, în anul 1926, o rudă a unui călător al trenului din acea zi fatidică a descoperit în arhive că 104 turişti italieni, pasageri ai acestui tren au fost daţi dispăruţi.

Cum şi în ce condiţii a dispărut trenul de poveste este încă un mister, însă şi mai ciudat este faptul că fantoma trenului a fost văzută peste timp în mai multe ţări precum Rusia, India, Italia, Germania şi România.

Declaraţiile martorilor care au susţinut că au văzut fantoma trenului se aseamănă foarte mult între ele. Acestea vorbesc despre un tren antic cu trei vagoane, fără mecanic, cu geamurile acoperite de perdele.

Trenul fantomă a fost văzut prima dată după misteriosul incident în Crimeea, iar declaraţiile martorilor spun că trenul circula pe şine inexistente. În anul 1991, trenul a fost văzut din nou în Poltava, iar în acelaşi an, un om de ştiinţă ce studia paranormalul a sărit în trenul fantomă în faţa mai multor martori, iar de atunci, acesta este oficial dat dispărut.

Teoria mistică susţine că trenul a dispărut într-o dimensiune pararelă sau a dispărut în timp.

Tunelul a fost închis şi zidit la scurt timp după dispariţia misterioasă a trenului, iar în timpul celui de-al doilea război mondial acesta a fost distrus de o “ploaie” de bombe naziste.

Astfel, s-a năruit posibilitatea unor cercetări amănunţite, care să dezlege misterul trenului “înghiţit“ de tunel, a cărui fantomă mai bântuie din când în când pe şine inexistente.