-

Natura

Schinduful crește în medii sălbatice, submontane, dar şi în regiunile de coastă. Uleiul de schinduf se prepară din seminţele plantei care au un conţinut semnificativ de magneziu, potasiu, fosfor, mangan, seleniu, fier, vitaminele B1, B2, B3 şi C, calciu, aminoacizi, quercitină, acizi grași esențiali, cumarină, luteolină, cumarină.

Urşii polari, unele specii de gazele, balene şi rechini au fost incluşi pe lista speciilor migratoare protejate de cele 120 de ţări semnatare ale Convenţiei de la Bonn (CMS), ai căror reprezentanţi au participat la o conferinţă internaţională organizată la Quito.

Merele sunt printre cele mai consumate fructe în întreaga lume. Proprietăţile merelor au fost discutate şi studiate îndelung, încă din timpuri străvechi. Majoritatea oamenilor cunosc acum beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct minunat.

Pagina 85 din 90