-

Într-o peşteră din zona Caransebeşului a fost descoperit un dinte de mamut

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş se află în posesia unui dinte de mamut, animal dispărut în urmă cu 10.000 de ani, descoperit recent de un speolog într-o peşteră din apropierea municipiului de pe Timiş şi Sebeş, a declarat directorul instituţiei, Adrian Ardeţ.

„Un speolog a semnalat descoperirea unui dinte de mamut. Erau semnale că existau aşezări din vremea paleoliticului, dar este pentru prima dată când este semnalată existenţa mamuţilor în zona Caransebeşului. Şi nu este singurul exemplu de acest fel, speologul, care face parte dintr-o asociaţie profesionistă de speologi din Timişoara a dus dintele de mamut primarului, care, l-a rândul lui, ne-a semnalat descoperirea acestui element deosebit de important”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, Adrian Ardeţ.

Directorul muzeului a adăugat că zonele în care au fost descoperiţi mamuţi devin atracţii turistice. „Există parc al mamuţilor în apropierea noastră, la Hunedoara, în Serbia, unde sunt organizate expoziţii cu asemenea exemplare”, a mai afirmat Adrian Ardeţ.

 

Sursa: AGERPRES

Articole înrudite