-

CLICKPENTRUFEMEI. Plante care înfloresc pe întuneric

Florile de noapte își desfac petalele sub lumina lunii, creând o simfonie de parfumuri și de culori, ce-ți încântă privirea și îți răsfață simțurile.

Regina nopții, tutunul de narghilea

Denumirea ştinţifică este Nicotiana alata, iar la noi e cunoscută sub numele de Regina nopţii. Grădinarii o numesc și tutun ornamental, tutun de iasomie sau tutun dulce. De loc din America de Sud, e cultivată ca plantă ornamentală dar și pe post de tutun parfumat. În Iran, frunzele uscate ale plantei sunt folosite în narghilele. Florile își deschid petalele spre seară, răspândind un parfum îmbătător. Etalează o mare varietate de culori, de la roz, violet, alb, la nuanțe de verde. Nu tolerează temperaturi sub - 5 °C. Planta înflorește între lunile iunie și octombrie.

Brumărelele miros a miere

Zaluzianskya capensis sau Brumărelele de noapte, de loc din Africa de Sud, sunt plante care se deschid în amurg, emanând un parfum de miere ușor vanilat. Au florile ca niște scântei și înfloresc din iunie până în septembrie. În aceeași inflorescență pot fi admirate flori de mai multe culori. Florile sunt grupate în mici mănunchiuri și pot fi roz, albe, galbene sau roșii. Sunt rezistente la secetă.

Află ce alte plante înfloresc noaptea pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite