-

Secretele Oceanului Planetar: 100 de ani de la dispariţia navei Cyclops

Unul dintre marile mistere este Triunghiului Bermudelor, o secțiune "mitică" a Oceanului Atlantic, delimitată de Miami, Bermude și Puerto Rico.

Acolo au dispărut zeci de nave și avioane

La 16 februarie 1918, nava "Cyclops" a Marinei Militare Americane (USS Cyclops) a pornit spre ţărmul oraşului Rio de Janeiro, iar ultimul semnal al navei a fost primit pe 6 martie în zona Barbados.

De atunci, nimeni n-a mai văzut nava, care a dispărut cu tot cu echipajul şi cei 306 pasageri aflaţi la bord.

Au existat numeroase versiuni, unele demne de atenţie, altele pur şi simplu fantastice. Preşedintele american de la vremea respectivă, Woodrow Wilson, a declarat că "doar Dumnezeu şi marea ştiu ce s-a întâmplat cu nava".

Niciuna dintre ipoteze, însă, nu răspundea la întrebarea: unde a dispărut vasul "Cyclops"? Aşa că pe lista disparitiilor mistice din zona Triunghiului Bermudelor s-a mai adăugat o poveste... Menţionăm că Triunghiul Bermudelor este situat la graniţa dintre Insulele Bermude, Miami (statul Florida) şi Puerto Rico.

Suprafaţa lui este de peste un milion de kilometri pătraţi. Zona nu este foarte diferită de alte locuri geografice similare. Si totusi, în zona Triunghiului Bermudelor, navele si avioanele dispar misterios...

Sursa: rador

Articole înrudite