-

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana a fost interzis

Începând cu vara acestui an, scăldatul în Lacul Sfânta Ana a fost interzis. Panourile care interzic scăldatul au fost montate zilele trecute.

Interzicerea scăldatului face parte din proiectul administratorului ariei protejate Natura 2000, Ecos Club SRL, înaintat Ministerului Mediului. Proiectul a intrat în vigoare după aprobarea de către Ministerul Mediului şi publicarea în Monitorul Oficial.

Administratorul Ecos Club, László Kerezsi, a precizat că interdicţia nu se referă la competiţiile sportive desfăşurate pe Lacul Sfânta Ana, însă organizatorii acestora trebuie să solicite aprobarea autorităţilor.

Potrivit estimărilor Ecos Club, lacul este vizitat anual de aproximativ 40.000 de turişti, dar majoritatea acestora nu vin pentru scăldat.

László Kerezsi a adaugat că, în sezonul de vară, la scăldat vin mai ales localnicii din zonă, astfel încât este puţin probail că va scădea numărul turiştilor. Interdicţia scăldatului a fost motivată de faptul că apa lacului a fost afectată de cremele şi uleiurile de plajă şi substanţele de îngrijire a pielii folosite de turişti.

Lacul Sfânta Ana s-a format prin acumularea precipitaţiilor în craterul vulcanului stins Ciomatu Mare. Lacul nu are izvoare şi nici scurgeri, astfel încât acesta are o capacitate redusă de autocurăţare.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite